Magyar Kupa

3 órája

DFVE: az első feladat teljesítve, szombaton lezárhatják

A női vízilabda Magyar Kupa negyeddöntőjének péntek esti első felvonását négy góllal megnyerte a Dunaújváros csapata Szentesen. A visszavágót szombaton 18 órától hazai medencében vívja a DFVE.

Gallai Péter

A pénteki feladat kipipálva Sümegi Nóráék részéről, szombaton jön a második

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Pár nappal ezelőtt, a bajnokság első fordulójában kiütéses sikert aratott a DFVE csapata Szentesen, akkor 21-4-re nyertek. Az élet úgy hozta, hogy nyolc nap múlva ismét találkozott egymással a két fél - ugyanis összesorsolták őket a Magyar Kupa negyeddöntőjében. A párharc első felvonását pénteken este rendezték meg Szentesen. Dobi Dorina a meccs előtt azt mondta, nem szeretnének kiindulni a bajnoki találkozóból, hanem nagyon komolyan készültek erre az összecsapásra is.

DFVE
A DFVE néggyel nyerte az első meccset, Dobi Dorina egy gólt szerzett
Fotó: Laczkó Izabella

A meccsen már csapatba is került az együttes új igazolása, az orosz Anna Karnaukh, az olimpiai, világ- és Európa-bajnoki érmes kapus érkezését szerdán jelentette be a klub.

A DFVE teljesítette az első feladatot

Ugyan a Szentes szerzett vezetést, de erre öttel felelt az újvárosi alakulat, így a második negyedben már 5-1-re vezetett a csapat. S ekkor úgy tűnt, ismét nagyon fölényes siker lehet a vége. Azonban most a hazaiak az utolsó negyedig tartani tudták három-négygólos hátrányukat. A záró nyolc percben aztán megint ötre nőtt a különbség a felek között, ahonnan a rivális még egyszer vissza tudott jönni háromra, egy perccel a vége előtt 12-9 volt az állás.

Végig vezetve, igaz több hibával játszva, de magabiztos sikerrel zárta le a párharc első felvonását a DFVE. A visszavágóra nem kell sokat várni, azt szombaton 18 órától rendezik meg a Fabó Éva Sportuszodában.

Szentes - DFVE 9-13 (1-3, 2-4, 2-2, 4-4)

Szentes: Obrácz-Nagy - Varga 2, Molnár, Zöld 2, Urvári, Kövér-Kis 2, Boldizsár 1. Csere: Mácsai, Lengyel 1, Versegi, Rácz, Korom 1, Dömsödi.

DFVE: Maczkó - Kardos L. 2, Jonkl 1, Mahieu 2, Kardos D. 1, Katsimpri 1, Sümegi 1. Csere: Karnaukh (kapus), Dobi 1, Horváth 1, Garda 2, Pál 1.

Gól emberelőnyből: 2/8, illetve 0/5.

Gól ötméteresből: 2/3, illetve 2/2.

További eredmények: Ferencváros - III. Kerületi TVE 19-8, UVSE - Szeged 26-3. Az Eger - BVSC párharc első mérkőzését szombaton rendezik. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában