bajnokok ligája

2019.03.04. 13:01

Az Ajax ellen nyerhetné vissza a szurkolók bizalmát a Real

A hullámvölgyben lévő, címvédő Real Madrid egygólos előnyről kezdheti kedden az Ajax Amsterdam elleni hazai visszavágót a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

(L-R) Real Madrid's Spanish defender Dani Carvajal, Real Madrid's French defender Raphael Varane and Real Madrid's Spanish midfielder Marco Asensio react at the end of the Spanish league football match between Real Madrid CF and FC Barcelona at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on March 2, 2019. (Photo by JAVIER SORIANO / AFP)

Fotó: AFP

Santiago Solari a Real Madrid edzőjeként 30 mérkőzésen 21 győzelmet aratott, a múlt héten viszont kétszer is kikapott csapatával az FC Barcelonától a Santiago Bernabéu Stadionban: szerdán 3-0-ra a spanyol Király Kupa elődöntőjének visszavágóján, szombaton 1-0-ra a bajnoki rangadón. A BL-nyolcaddöntő első felvonását követően négy meccséből csak egyet tudott megnyerni a Real – az ugyancsak katalán Girona is győzött a fővárosban bajnoki összecsapáson -, ráadásul ezeken a találkozókon

akcióból mindössze egy gólt szerzett és ugyanígy akcióból 335 perce gólképtelen.

„A maximumot nyújtottuk, de mezőnyben nem voltunk elég határozottak” – utalt a Real Madrid védője, Dani Carvajal a vesztes szombati bajnokira. Hozzátette: kedden, az Ajax ellen a legjobb játékukra lesz szükségük, mert az első mérkőzésen meggyőződtek a hollandok jó képességeiről, ráadásul ellenfelük múlt szerda óta nem lépett pályára, így csak a madridi visszavágóra készült.

„Remélem, szurkolóink nem pártolnak el tőlünk, szeretnénk őket kiengesztelni”

- nyilatkozta a válogatott játékos.

Az Ajax eközben már túljutott hullámvölgyén – négy meccsen három vereséget szenvedett el, közte a Feyenoord elleni, 6-2-re elbukott bajnoki rangadóval -, a legutóbbi három találkozóját magabiztosan nyerte meg. Két bajnoki összecsapásán egyaránt öt gólig jutott, míg a Holland Kupa elődöntőjében vendégként 3-0-val vágott vissza a Feyenoordnak, és jutott a fináléba.

Amennyiben a holland gárda a Real Madrid elleni visszavágón is hasonló teljesítményre lesz képes, mint a párharc első felvonásán, akkor a 2-1-re elbukott hazai meccs után is okozhat kellemetlen pillanatokat a címvédőnek. Amszterdamban az Ajax rendkívül bátran játszott, de a hazai játékosok rengeteg gólhelyzetet kihagytak, ami megbosszulta magát.

A Real Madrid a visszavágón eltiltás miatt nélkülözi a védelem oszlopát és a csapat kapitányát, Sergio Ramost.

Borussia Dortmund – Tottenham Hotspur

A másik keddi meccsen a Bundesliga éllovasa és a Premier League harmadik helyezettje csap össze egymással Dortmundban. A házigazda Borussia Dortmund pénteken nagy meglepetésre 2-1-re kikapott a kiesés elkerüléséért küzdő Augsburg otthonában, és ugyancsak nincs bombaformában: legutóbbi hét összecsapásán csak egyszer nyert. A Tottenham Hotspur háromgólos előnye birtokában lényegesen nyugodtabban várhatja a keddi visszavágót, de az angol együttes formája sem meggyőző. A Borussia ellen lehengerlő játékkal nyert 3-0-ra, de utána alulmaradt a Burnley és a Chelsea vendégeként, szombaton pedig úgy ért el otthon döntetlent az Arsenal ellen, hogy Harry Kane a 74. percben büntetőből egyenlített.

Kedden mindkét mérkőzés 21 órakor kezdődik.

Borítókép: Carvajal, Varane és Asensio a Barcelona elleni vesztes bajnoki lefújása után

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában