Mezőfalva

2015.01.13. 17:10

Idén huszonöt évesek

Mezőfalva - Terveik mellett hagyományaikat sem feledik a mezőfalvi Sárga Rózsa Nyugdíjas Klub tagja. Szombaton ennek jegyében tartottak pótszilveszteri bált. A régi községházába 30-nál is többen eljöttek. Az idén lesznek 25 évesek.

Horváth László

Zene, tánc, finom falatoktól roskadozó asztalok hirdették, a szépkorúak közösségének is van mit ünnepelnie. Újévi összejövetelük azért is különleges alkalom, mert teljesen megújult vezetéssel működik tovább a klub. Cséplő Béláné, a korábbi elnök 1986-óta volt tag, 1990-ben lett vezetőségi tag. 2002-től pedig elnök. Bár az elmúlt tizenkét évben barátsággal intézte a társaság ügyeit, mára azonban elfáradt, és 91 éves édesanyjának ápolása is reá maradt. Az új vezetőség élén Kovács Istvánné próbálja összefogni a kis közösséget.

- Többféle módosítást vezetnénk be a klub életében, reméljük, a tagság megértéssel fogadja elképzeléseinket - mondta el a pótszilveszteri bálon az új elnök. A klubélet változásain túl egy kicsit fiatalítani is szeretnénk. Már most jöttek újak, sőt a környékbeli településekről is érkezetek belépni szándékozók.

A régi és az új vezető, Cséplő Béláné (balra) és Kovács Istvánné együtt búcsúztatták az óévet a sárgarózsásokkal Fotó: H. L.

Az év során két kiemelt eseményre koncentrálnak. A civilekkel közösen szeretnének egy nagy, barátkozó rendezvényt összehozni, júniusban pedig a 25 éves évfordulójukat ünnepelnék, ugyancsak nagyobb vendégsereglettel.

Szombaton tombolával és a Himnusz eléneklésével idézték fel a szilveszteri évbúcsúztató pillanatait, majd Tóth Kriszta dunaföldvári amatőr énekes mai slágerekkel szórakoztatta a megjelenteket. A folytatásban az idősek hajnalig remek hangulatban mulattak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!