Mentelmi ügy

2 órája

Egyezséget köthetett Magyar Péter és Manfred Weber

Az Európai Néppárt frakciója valószínűleg megvédi a Tisza Párt elnökét, azaz nem fogja támogatni az EP-ben a képviselőcsoporthoz tartozó politikus mentelmi jogának felfüggesztését. Manfred Weber ezzel segít Magyar Péternek, de a támogatásnak nyilvánvalóan meglesz az ára – hívja fel a figyelmet a Magyar Nemzet.

MW

Megegyezhetett Mafred Weber, az Európai Néppárt elnöke (balra) és Magyar Péter

Forrás: MW

Fotó: Teknős Miklós

Megszülethetett az egyezség Magyar Péter és az Európai Néppárt (EPP) elnöke, illetve európai parlamenti frakcióvezetője, Manfred Weber között a Tisza Párt elnökének mentelmi ügye kapcsán kettejük hétfői találkozóján – írja a Magyar Nemzet.

A Tisza Párt elnöke a választási kampányban még azt hangoztatta, hogy eltörölné a képviselők mentelmi jogát, a saját botránya után azonban már egészen másként ítéli meg a kérdést. Legutóbb azzal az irreális feltétellel állt elő, hogy csak abban az esetben hajlandó lemondani mentelmi jogáról, ha Magyarország csatlakozik az Európai Ügyészséghez.

Az Európai Néppárt frakciója minden bizonnyal megvédi Magyart, azaz nem fogja támogatni az EP-ben a képviselőcsoporthoz tartozó Tisza párti politikus mentelmi jogának felfüggesztését. Manfred Weber, Magyarország rosszakarója ezzel segít Magyarnak, hogy ne kelljen itthon bíróság előtt felelnie a telefonlopásért, de később ennek a támogatásnak nyilvánvalóan meglesz az ára.

A német politikus régóta ádáz ellensége hazánknak és az Orbán-kormánynak. Emlékezetes, hogyan támadta több ügyben is Magyarország kormányát és személyesen a miniszterelnököt már akkor is, amikor a Fidesz az Európai Néppárt tagja volt.

Weber 2018. december 11-én úgy fogalmazott, hogy ő Magyarország ellen voksolt az ország jogállamisági vizsgálatát megindító úgynevezett hetes cikkely megszavazásával, nem Orbán Viktor vagy a Fidesz ellen. „Engedjék meg, hogy mindenkit emlékeztessek, hogy a hetes cikkes jelentés elfogadásával az ország ellen szavaztam. Nem a Fidesz ellen, nem Orbán Viktor ellen. Az egész ország ellen.” 

„Az EPP elnöke a hazai baloldallal együtt megszavazott huszonegy Magyarországgal szembeni határozatot, és már a kezdetektől fogva támogatta a migrációt, valamint a kötelező kvótát. Manfred Weber egy valódi hungarofób ember” – mondta Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt frakciószóvivője 2024. június 29-én. 

A teljes cikk a részletekkel IDE kattintva olvasható.

Magyar Péter elővette a nácikártyát

– Ismételj egy hazugságot elég sokszor, és az emberek azt fogják hinni, hogy az az igazság. Ez Adolf Hitler tanácsa a Fidesz, az állampárt propagandájának – mondta Magyar Péter a szombati tüntetésén, hozzátéve, hogy „a tanítványok megfogadták a mesterük tanácsát”.

A párhuzam kapcsán Szalai Kálmán, a zsidó civil szervezet, a Tett és Védelem Alapítvány (TEV) titkára a Mandinernek elmondta: bár minden politikusnak nyilvánvalóan az a célja, hogy a győzelme érdekében hangzatos kijelentéseket tegyen, a nagyotmondásnak, hatásvadászatnak is van egy határa.

– Körülbelül ugyanaz az álláspontunk Magyar Péter tegnapi szavai kapcsán, mint tavaly Hadházy Ákos ügyében, aki kimondva-kimondatlanul is Adolf Hitlerhez hasonlította a magyar miniszterelnököt. Ez kimeríti a holokausztrelativizálás fogalmát, amelyet minden közéleti szereplő esetében elítélünk – fogalmazott Szalai Kálmán.

Hozzátette:

a 20. század legvéresebb időszakát a mai korhoz hasonlítani nem csak történelmi értelemben nem felel meg a valóságnak, az áldozatok emlékét is sérti.

– Ezért Magyar Pétert mindenképpen arra figyelmeztetnénk, hogy bármiféle párhuzamot vonni és egyenlőségjelet tenni a náci rémuralom és a jelen magyar társadalma között nem pusztán hiba, hanem az áldozatok emlékét teszi semmissé – mondta. – Arról nem is beszélve – folytatta az alapítványi titkár –, hogy a Tisza Párt vezetője akkor nyúlt ehhez az eszközhöz, amikor tudvalevő, hogy az elmúlt tizennégy évben

a magyar kormány soha nem látott mértékű forráshoz juttatta a zsidó közösségeket a felvirágoztatásukra.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában