Szezonrajt

2 órája

DFVE: a BL után a bajnokságot is elkezdik

A sikerrel megvívott Bajnokok Ligája selejtező után szerdán este Szentesen a magyar női vízilabda bajnokságban is megkezdi szereplését a Dunaújváros együttese. Időközben DFVE ellenfeleket is kapott a BL csoportkörre, többek között a címvédő Sabadellt.

Gallai Péter

Horváth Brigittáék szerdán este Szentesen játszanak az első fordulóban

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A nemzetközi porond után a hazai vizeken is eldördül a startpisztoly a női MOL OB I-ben, az első fordulót szerdán rendezik meg, a dunaújvárosi csapat a Szentes vendége lesz 19.30-tól. A DFVE az előző szezonban hosszú évek után először lemaradt a dobogóról, „csak” negyedik lett. Azonban a fiatal együttest a kezdés előtt voltak, akik még a négy közé se várták. A most rajtoló idénynek sem ők a bajnoki cím  favoritjai, de ez nem jelenti azt, hogy ne a legfényesebb érem megszerzését tűzzék ki célul a lányok. 

DFVE
Garda Krisztina és a DFVE már oly sokszor megmutatta, micsoda csodákra képesek
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A szakmai stábban nagyobb változások történtek, hiszen az orosz Maxim Kordonskiy vette át az irányítást, akinek segítője Brezovszki Gerda lett. 

Nagyszerű hír viszont, hogy a csapatot sikerült egyben tartani, hisz’ minden szezon után felmerül, a tehetősebb klubok kiket visznek el.

 Most azonban senki nem igazolt el, sőt, a görög Effrosyni Katsimpiri személyében új erősítés is érkezett. Viszont komolyabb sérülés miatt Szabó Nikolett és Somogyvári Lili egy ideig nem lesz bevethető.

Ami a többieket illeti, az előző szezonban aranyérmes UVSE-t a Ferencváros már nagyon szeretné letaszítani a trónról, ennek érdekében alaposan „be is igazoltak”. Érkezett hozzájuk a többszörös Bajnokok Ligája győztes görög válogatott, Plevritou és az olaszokkal világbajnoki bronzérmes Palmieri. Illetve egy fiatal holland tehetség, Noa de Vries is a Fradiban folytatja, és hazatért Lille-ből a jelenleg francia válogatott Hertzka Orsolya. Egyébként a csapatkapitány a dunaújvárosi Kurucz-Gurisatti Gréta lett, akit Tóth-Csabai távozása után titkos szavazással választottak meg a társai. Az UVSE új fiatalokat hozott fel a keretbe, velük kiegészülve állnak elébe minden ellenfelüknek.

Fotó: DFVE

A DFVE BL ellenfelei

A DFVE a nemzetközi porondon sikerrel kezdett, hiszen a vasárnap zárult Bajnokok Ligája selejtezőben második helyen zárt hollandiai csoportjában, amivel továbbjutott a főtáblára. Közben megtörtént a főtábla sorsolása, a csoportkörök oda-vissza vágósak, amiből az első két helyezett jut majd be a negyeddöntőbe. A továbbjutottak mezőnyéhez most csatlakozott a kiemelt UVSE, a spanyol Mataro, a Sabadell, a görög Olimpiakosz, valamint az olasz Orizzonte Catania.

A DFVE az A csoportba került, ahol ellenfele lesz a Keszthelyi Ritát foglalkoztató, BL-címvédő spanyol Sabadell. 

A két csapat nem tud „elszakadni” egymástól, mert az előző szezonban is azonos csoportban voltak. Rajtuk kívül a selejtezőből két, hibátlan mérleggel záró csoportelső, a szintén spanyol Terrassa, illetve a görög Vouliagmeni került még a négyesbe, ahonnan az első kettő jut a negyeddöntőbe.

Időközben a menetrend is nyilvános lett, az első fordulóban október 26-án a DFVE a Sabadellel kezd itthon. November 9-én a Vouliagmeni vendégei lesznek, november 23-án pedig a Terrassa otthonában zárják a Bajnokok Ligája idei sorozatát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában