Hirdetés

2024.07.16. 12:27

Építőipari munkát keresel? Ezekkel a lehetőségekkel találkozhatsz Mezőkövesden és környékén!

Az építőipar minden nehézség ellenére még manapság is számos elhelyezkedési lehetőséget kínál. Mutatjuk, Mezőkövesden és környékén melyek azok az építőipari pozíciók, amelyek az átlagnál gyakrabban tűnnek fel a régió álláskínálatában, illetve említést teszünk az ezen állásokhoz kapcsolódó követelményekről is!

PR cikk

Forrás: freepik.com

Villanyszerelő

A villanyszerelők rendkívül keresett szakembereknek számítanak a munkaerőpiacon. Nem csoda, hogy a pozícióra vonatkozó álláshirdetések időről időre feltűnnek az állásportálok kínálataiban, akár Mezőkövesd és környéke vonatkozásában is. Ezen állítást alátámasztja a mezokovesdallas.hu weboldala is, amely portál kifejezetten a régió álláslehetőségeire fókuszál, és amelynek felületén volt már példa villanyszerelői hirdetés megjelenésére is: https://mezokovesdallas.hu/allasok/epitoipar-epiteszet

A munkakör feladatainak alapvető célja az épületek elektromos rendszereinek telepítése, illetve azok hatékony működésének biztosítása. Az építkezéseken ők felelnek az elektromos hálózat telepítéséért, a világítási rendszerek bekötéséért, valamint a földelési rendszerek kialakításáért is. Munkájuknak ezenfelül a karbantartói munkák és a hibaelhárítási feladatok is fontos részét képezik, amivel az elektromos rendszerek és berendezések biztonságos és folyamatos működését biztosítják.

A pozíció esélyes megpályázásának valamennyi esetben alapvető követelménye a szakirányú villanyszerelői végzettség megléte. Emellett pedig műszaki ismeretekre, kiváló kézügyességre, pontosságra és precizitásra, valamint kiemelkedő problémamegoldó képességre is szükség van a mindennapi feladatok eredményes abszolválásához.

Kőműves

A kőműves szakemberek ugyancsak megkerülhetetlen szereplői az építőiparnak. Ők felelnek többek között az alapozási, szerkezeti, betonozási és burkolási munkák elvégzéséért, valamint a különböző hibák kijavításáért. Munkakörük elvitathatatlan felelősségekkel jár, hisz ők valósítják meg mindazt, ami a tervezőasztalokon előzetesen megszületett.

Nem véletlen, hogy a pozíció betöltéséhez alapos szaktudásra és komoly gyakorlati tapasztalatra is szükség van, ami mellett bizonyos gépkezelői végzettségek (pl. földmunkagép, targoncavezető stb.) külön előnyt jelenthetnek. Ezenfelül pedig a B kategóriás jogosítvány, valamint a személyes tulajdonságok kapcsán a nagyfokú precizitás, pontosság és megbízhatóság is gyakran kap helyet az elvárások listájában.

Építőipari segédmunkás

Az építőiparban akár azok is eséllyel próbálkozhatnak, akik nem rendelkeznek szaktudással, ellenben jó fizikum és állóképesség jellemzi őket. Esetükben opcióként merülhetnek fel a segédmunkás álláslehetőségek, ahol a feladatok főként betanított, fizikai tevékenységekből állnak.

Ez alatt értjük például a munkaterület takarítását, a szakemberek munkájának közvetlen támogatását, illetve a kisebb karbantartói teendőket. Ők azok, akik általában segítenek az állványozásban, betonozásban, valamint a szerszámok és építőanyagok előkészítésében. Ezen feladatokhoz pedig általában nincs szükség tapasztalatra vagy szaktudásra, annál inkább munkabírásra, megbízhatóságra és fegyelmezett magatartásra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában