Hirdetés

2024.08.22. 09:35

Többéves logisztikai tapasztalattal rendelkezel? Próbáld ki magad logisztikai vezetőként Füzesabonyban!

A logisztikai folyamatok rendkívül összetettek, amelyek felügyelete és egyben tartása kiváló vezetői készségeket, na meg persze kiemelkedő logisztikai ismereteket igényelnek. Amennyiben úgy érzed rendelkezel ezen kvalitásokkal és tovább építenéd logisztikai karriered, Füzesabonyban és környékén könnyedén megtalálhatod számításaidat!

PR cikk

Forrás: freepik.com

Milyen feladatokért felelős egy logisztikai vezető?

Talán mondani sem kell, de egy logisztikai vezető – avagy logisztikai menedzser – rendkívül széleskörű feladatokért felel. Munkájának célja a logisztikai folyamatok gördülékenységének biztosítása, ami szállítmányozással, készletgazdálkodással, raktározással, minőségbiztosítással és személyi menedzsmenttel kapcsolatos teendőket egyaránt magában foglalhat.

Megkerülhetetlen felelőssége például az ellátási lánc menedzsment, azaz a beszerzési folyamatok tervezése, optimalizálása és felügyelete. Ezenkívül együttműködik a raktári egységekkel, kiadja a raktárvezetők számára az utasításokat egyes tárolási procedúrákkal vagy akár a készletek szintjével kapcsolatban.

Munkájának alapvető eleme az operatív irányítás is, amelynek részeként kommunikál többek között a beszállítókkal, alvállalkozókkal és a cégen belüli társosztályokkal, biztosítva ily módon az áruszállítások pontosságát, a költséghatékony logisztikai megoldások alkalmazását, valamint a hibák minimalizálását.

Ezenfelül pedig vezetőként irányítania kell a logisztikai csapat munkáját, gondoskodnia a megfelelő munkaerő-elosztásról, továbbá a dolgozók motiválásáról sem feledkezhet meg. Elmondható tehát, hogy mind a feladatok változatosságát, mind a felelősségek mértékét tekintve egy rendkívül komoly munkakörről beszélhetünk a logisztikai vezető pozíció kapcsán.

Milyen hasonló álláslehetőségek adódhatnak Füzesabonyban és környékén?

Füzesabony és a környező városok színes álláskínálata akár logisztikai vezetőként is lehetőséget teremthet az elhelyezkedésre. Mindezt megerősíti a régió álláspiacára fókuszáló FuzesabonyAllas.hu weboldala is, ahol éppen a napokban jelent meg egy ilyen hirdetés a menedzsment álláskategória alatt: https://fuzesabonyallas.hu/allasok/menedzsment.

A munkakör betöltőjére hasonló feladatok várnak, mint amiket a korábbiakban részleteztünk: a beszerzési és raktározási folyamatok irányítása, a vezetőséggel és a társosztályokkal való együttműködés, valamint a logisztikai folyamatok tovább fejlesztése mind-mind az alapvető felelősségek között szerepel. Ez persze csak egy példa volt, a portálon ezenkívül egyéb, a menedzsment és a logisztika területéhez köthető pozíciók is időről időre elő szoktak fordulni!

Kik pályázhatnak eséllyel logisztikai vezető pozícióra?

A munkakör felelősségteljességéből adódóan több fontos elvárásnak is eleget kell tenni egy logisztikai vezetői állás esetében. Általános követelmény például a felsőfokú végzettség, illetve a területen szerzett legalább 3-5 éves tapasztalat. Fontos lehet a vezetői pozícióban való jártasság is, amit gyakran külön ki is emelnek a munkáltatók.

Az elsajátított készségek esetében az irodai szoftverek magabiztos használata, a kommunikációképes nyelvtudás (főként angol és/vagy német), valamint a B kategóriás jogosítvány megléte bír kiemelt jelentőséggel. Ami pedig a személyes kvalitásokat illeti, jellemzően a kiváló vezetői- és szervezőképességet, hatékony kommunikációt, rugalmasságot és a jó problémamegoldó készséget keresik a munkaadók a jelöltekben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában