Hirdetés

2024.09.09. 13:51

Raktárakban betölthető álláslehetőségek Siófokon és a környező városokban

A nagyobb raktárak olajozott és hatékony működéséhez számos, az adott raktáron belül különböző pozíciókat betöltő munkavállalók összehangolt munkája szükséges. A következőkben hozunk néhány példát ezen létfontosságú munkakörökre, különös tekintettel azokra, amelyek akár Siófokon és a környező városokban is elérhetőek lehetnek!

PR cikk

Forrás: freepik.hu

Targoncavezető / anyagmozgató / komissiózó

Targoncavezető, anyagmozgató, komissiózó, vagy csak szimplán raktáros címszó alatt is gyakran találkozhatnak hirdetésekkel a siófoki álláskeresők. Ilyesfajta lehetőségek egyébként a Siofokallas.hu kínálatában is előfordultak már, amely portál kifejezetten a régió álláspiacával foglalkozik, és amely külön a raktározás, logisztika link alatt gyűjti ezen hirdetéseket

A feladatok tekintetében kisebb-nagyobb különbségek merülhetnek fel ezeknek az állásoknak a kapcsán. A targoncavezetők munkája rakodás és a targoncával történő anyagmozgatás köré szerveződik. Feladatuk az áruk és raklapok szállítása a raktáron belül, illetve olykor akár kívül is. A mozgatott árukkal jellemzően nagy óvatossággal kell bánniuk, így ezen pozíció betöltéséhez nem csak targoncavezetői jogosítványra és tapasztalatra, hanem felelősségteljes hozzáállásra, nagyfokú precizitásra és kiváló technikai/műszaki érzékre is szükség van.

A komissiózó és az anyagmozgatói állások viszont sok esetben akár azok számára is elérhetőek lehetnek, akik nem rendelkeznek targoncavezetői képesítéssel. Esetükben ugyanis jellemzően kézi raklapemelőkkel történik a szállítás, aminek segítségével többek között a kiszállítandó áruk összekészítését végzik. Ezenfelül feladatuk lehet a csomagolás, a bejövő áruk lepakolása, illetve a készletek ellenőrzése is. Főként fizikai munkavégzésről van szó, így a jó állóképesség elengedhetetlen követelmény.

Raktári adminisztrátor

A raktári adminisztrátorok fontos támogatói a raktári működésnek, különösen a nagyobb raktárak vagy logisztikai központok esetében. Fő feladatuk, hogy naprakészen tartsák a készletnyilvántartásokat és a raktári adatbázisokat. Ennek értelmében rögzítik az árumozgatásokat, illetve jelzik az esetleges hiányokat a beszerzési osztály részére.

Munkájuknak fontos eleme a dokumentáció és a raktári papírmunkák is, aminek például része lehet a szállítólevek és fuvarlevelek kiállítása, a raktári munkafolyamatok dokumentálása, továbbá ezen papírok rendszerezése és archiválása is.

Az adminisztrátorokra mindezen felül kiemelt feladatok hárulnak a leltározások során, aminek végeztével jelentéseket és kimutatásokat kell készíteniük, valamint feltárniuk az esetleges hiányok okait. Összességében tehát meglehetősen összetett felelősségeknek kell eleget tenniük, így nem csoda, hogy legalább középfokú végzettségre, az MS Office programokban és olykor vállalatirányítási rendszerekben való jártasságra, továbbá rendszerszemléletre, precizitásra és kiváló szervezőképességre is szükség van egy ilyen állás betöltéséhez.

Raktárvezető

A raktárvezető dolga a raktári folyamatok összefogása, a raktári működés zavartalanságának biztosítása. Így ezen állások kifejezetten a raktározásban már többéves tapasztalattal rendelkező, vezetői babérokra törő álláskeresők számára szolgálhatnak ideális választásként. A pozíció betöltőjének feladata valamennyi raktározási folyamat irányítására kiterjed, kezdve a napi tevékenységek koordinálásától, egészen a stratégia kialakításáig.

Ezenfelül pedig természetesen a raktári dolgozók, köztük az említett targoncavezetők, komissiózók vagy akár raktári adminisztrátorok munkáját is felügyelnie és irányítania kell, amibe a feladatok delegálása, a munkaidő-beosztások elkészítése, valamint a csapat motiválása is beletartozhat. A tapasztalatokon, a raktározási és logisztikai ismereteken túl, tehát kiváló kommunikációra és vezetői képességekre is szükség van az említett feladatok ellátásához.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában