Dunaföldvár

2015.06.21. 14:55

A földvári asztaliteniszezők kizárólag helyiekre építenek

Dunaföldvár - A dunaföldvári Sportért Kultúráért Egyesület (SKE) asztaliteniszezői a mögöttünk hagyott szezonban is kitettek magukért.

L. Mészáros Irma

A kizárólag dunaföldvári fiatalokra épülő, ifj. Takács Zoltán elnök vezette egyesület sportolói mind a Tolna Megyei Asztalitenisz Szövetség által rendezett, hat fordulóból álló Diák-Kupa sorozatban, mind a Magyar Diáksport Szövetség által rendezett diákolimpián, valamint a megyében zajló félprofi bajnokságban derekasan helytálltak.

A Sportért Kultúráért Egyesület ifjú asztaliteniszezői a szezonban több sorozatban is vitézkedtek

A Diák Kupa sorozatban, ahol Tolna Megye iskoláit képviselték az indulók, minden fordulóban megközelítőleg 50 fiatal indult, különböző korcsoportokban kilenc iskola színében. A dunaföldváriak a negyedik helyet szerezték meg összesítésben és egyéniben is remekül zártak . Fiú II. korcsoportban bronzérmes lett, Sebestyén László, negyedik Linka Zágon. Fiú IV. korcsoportban negyedik lett hármas holtversenyben Sebestyén Gergely. Lány IV. korcsoport: 3. Hegedűs Rebeka. 5. Pataki Zsófia.

A diákolimpián a mostani szezon volt az első, ahol nem csupán 8. osztályos határig lehetett indulni asztaliteniszben, hanem más sportághoz hasonlóan a felsőbb évfolyamokban is viaskodhattak a fiatalok. Az SKE szintén szép, sőt kiemelkedő eredményeket értek el ebben a sorozatban is, Majdnem az összes korcsoportból éremmel tértek haza, ilyen fejődés mellett jövőre elérhetővé válik az országos nagy döntő is!

Eredmények. V-VI korcsoport fiú egyéni: 2. Cziger Márton. 3. Illyés Roland. V-VI korcsoport lány egyéni: 2. Csizmadia Réka. 3. Magyari Rebeka. III-IV korcsoport fiú egyéni: 2. Sebestyén Gergely. III-IV korcsoport lány egyéni: 3. Hegedűs Rebeka. I-II korcsoport fiú egyéni: 2. Sebestyén László, 3. Linka Zágon. III-IV korcsoport csapatverseny: 3. Sebestyén Gergely, Takács Zoltán.

Ami pedig a megyei bajnokságot illeti: a Zombán megtartott zárórendezvényen vehették át a fiatalok a nyolc csapatos bajnokságban ahol szinte kizárólag felnőtt játékosok indulnak a hatodik helyért járó kupát, oklevelet, valamint Csizmadia Réka a különdíját.A bajnokságban induló csapat tagjai: Csizmadia Réka, Cziger Márton, Illyés Roland, Méhes Attila, Sebestyén Gergely, Csizmadia Áron.

Az elnök tájékoztatása szerint a szezon zárásaként egy edzőtábort tart az egyesület, amelyet a nyári szünet elején rendeznek meg. Ennek keretében házibajnokságban is megmérettethetik magukat a sportolók, az elismerések mellett szép kupákért, valamint érmekért harcolva, mind egyéni, mind pedig páros számokban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!