Foci

2015.12.09. 19:00

Egy jó téli felkészülést követően kiharcolhatják a bentmaradást a rácalmásiak

Rácalmás - Az utolsó előtti helyen zárta a 2015/2016. évi Fejér megyei labdarúgó-bajnokság másodosztályának Agárdi Termál csoportjában az őszi szezont a Rácalmás együttese.

Gróf András

A tavalyi esztendőben még a megyei harmadosztályban szerepelt a gárda, ahol a harmadik helyen zárt, de a szövetség felkérte a klubot, hogy vállalják el az egy osztállyal feljebb való indulást. A számok tükrében nem igazán sikerült az ősz, hiszen tíz ponttal, mínusz harmincegyes gólkülönbséggel a tizenötödik helyen állnak a bajnoki tabellán. A huszonegy rúgott góllal is az utolsó előtti a mezőnyben a rácalmási alakulat. Az ötvenkét kapott találattal viszont két együttest is megelőztek. A legeredményesebb góllövőjük Horváth Dániel, aki az elmúlt szezonban hét alkalommal talált az ellenfelek kapujába. A szezon értékelésére az együttes vezetőedzőjét, Horváth Zoltánt kértük.

- A bajnoki rajt előtt egy hónappal kértek fel minket, a másodosztályú szereplést. Az egyesület vezetőivel rengeteget gondolkodtunk rajta, hogy belevágjunk-e, de végül elvállaltuk a magasabb osztályban való indulást. Úgy értékeltük, hogy ennek az állománynak a megye kettőben is helyt kell tudni állnia.

- Az eredmények végül nem ezt igazolták .

- Sajnos a tavalyi évben megfelelő motiváció ebben a félévben nem igazán működött. A mérkőzések többségén hiányzott a tűz a játékosokból. Igen kevés gólt szereztünk, és sokat kaptunk. A mélypontot az Aba-Sárvíz otthonában elszenvedett 9-0-s vereség jelentette, ahol az első negyedórában egyenrangú partnerek voltunk, de egy potyagólt követően teljesen összeomlottunk. A hajrában azonban volt két mérkőzésünk, ahol a Káloz és a Sárszentmiklós II legyőzésével bizonyítottuk, hogy helyünk van ebben az osztályban. Ennek a két meccsnek a tükrében nagy csalódás volt a Szabadegyháza elleni hazai idényzáró, amelyen 5-1-re kikaptunk.

A Rácalmás újoncként kezdett a megyei másodosztályban. Az őszi szezon után a kiesés ellen küzdhetnek majd. Képünkön a rácalmásiak védője, Hajnal Vince fejel el egy labdát

- Miként készülnek majd a bajnokság tavaszi folytatására?

- Egy jó téli felkészülést követően ki kell harcolnunk a bentmaradást. Január közepén kezdjük a felkészülést. Heti három edzés szerepel a programban, amelyből kettő szabadban, egy pedig teremben lesz. A bajnoki rajtig hétvégenként szeretnénk edzőmérkőzéseket játszani. Mindenképpen szeretnénk kapust igazolni, de megbeszéléseket folytatunk néhány baracsi fiatal kölcsön vételéről, akik jelenleg nem férnek még be a felnőtt csapatba. Ők nálunk játéklehetőséget kapnának, és egy félévet követően megerősödve térhetnének vissza. Erre azért lenne szükség, mert az ifjúsági csapatunkat zömében tizenöt éves játékosok alkotják, akik ugyan tehetségesek, de koruk alapján még nem szerepelhetnek a felnőttek között.

A rácalmásiak ifjúsági csapata is a tizenötödik helyen áll az U19-es korosztály pontvadászatában. Több nagyarányú vereséget is elszenvedtek, de két alkalommal sikerült győztesen elhagyniuk a pályát. Hat pontjukat a Soponya és Kulcs együtteseinek legyőzésével szerezték.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!