Szurkolói ankét

2023.09.26. 14:30

Ha azt mondjuk üsd ki, akkor üsd ki!

Pénteken kezdődik a jégkorongozók Erste Ligájának 2023/24-es szezonja. A rajtnál ott lesz a Dunaújvárosi Acélbikák csapata is. Az idénynyitó kapcsán tartottak hétfőn este szurkolói ankétot a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. Kérdésekből nem volt hiány.

Agárdy Csaba

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Kezdetnek Niko Eronen vezetőedző és Revák Zoltán sportigazgató, Eronen segítője foglalta össze azt, miért is volt szükség nyáron a csapat alapos átalakítására. Mindkettőjük azon a véleményen volt, hogy a legutóbbi szezon tapasztalatai alapján a legfontosabb lépésnek azt tekintették, hogy kialakítsanak egy összetartó csapatot, mindenki közös nevezőn legyen, a szekeret egy irányba húzza mindenki, hogy az öltözőben jó legyen a hangulat. Ezért kellett néhány játékost lecserélni, és olyan jellemű hokisokat kerestek, akik a fenti követelményeknek megfelelnek. Első céljuk a jó légkör megteremtése volt, a negatív szellemű játékosok kizárása. Úgy érzik, ez sikerült is.

– Az előszezonunk erre ment rá, ebben az időszakban az volt a feladat, hogy a társaságot összecsiszoljuk. Ez szerintem sikerült. Tudom, a szurkolók elvárása nem az volt, hogy hét meccsből hetet elveszítsünk, hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem akartunk nyerni, de a fejlődést kell most elsősorban nézni. Azt hiszem, folyamatosan lép előre a csapat, nagyobb potenciál van benne, mint a tavalyiban – mondta Eronen.

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Ezután a szurkolókon volt a sor, hogy kérdéseket tegyenek fel a megjelenteknek. Eronenen és Revákon kívül ott volt az ankéton Oliver Ödman Hadzinikolic, a DAB legutóbb legeredményesebb játékosa, Nemes Benjamin, aki nyáron Újpestről érkezett, és Somogyi Balázs csapatkapitány is.

A drukkerek részéről az első kérés az volt, hogy ha ők azt skandálják, hogy üsd ki, akkor üssék ki. Ezzel azzal célozva, hogy csapat egy kicsit legyen agresszívabb, mint a legutóbbi idényben. Persze, ezt mindenki tréfának vette, és a hozzászólás meg is adta a kötetlen, vidám hangulat alapját.

Az első kérdés Niko Eronennek szólt, ami így hangzott: kész van-e a csapat, várhatók-e még új igazolások? A finn szakember válasza az volt, hogy a csapat kész a rajtra, de ha menet közben úgy látják, hogy változtatásra van szükség, akkor lehetséges még új igazolás.

A kapuskérdést sem hagyták ki a szurkolók. Jó megoldás-e, hogy két magyar kapussal vágnak neki a szezonnak – hangzott el. Eronen szerint megfelelő választás Kovács Dávid Márk és Tóth Károly Balázs kettőse.

– Több klub is magyar kapuspárossal indul, és ez szerintem jó a válogatott szempontjából. Kovács Dávid tavaly már bizonyította, lehet rá számítani. Az első tíz meccse kimondottan jó volt, majd, mint az egész csapat ő is hullámvölgybe került, amikor jöttek a fekete hetek. Tóth eddig kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtott, nagy benne a bizonyítási vagy, elégedett vagyok vele – mondta a vezetőedző.

Természetesen nem hagyták ki a csapat szimpatizánsai azt sem, hogy rákérdezzenek arra, mi a célkitűzés? Erre ugyancsak Eronen válaszolt.

– Tavaly egyértelmű volt a rájátszásba kerülés célja. Most sokat beszéltünk az elvárásokról, konkrét célt nem tűztünk ki magunk elé helyezésben, de az alapszakaszt az első hatban szeretnénk zárni. Minden sportoló mindig nyerni akar, de mi most tényleg meccsről meccsre akarunk haladni, kisebb szakaszokra pontszerzési elvárásokat határozunk meg. A Magyar Kupában a játékosok maguk határozták meg a célt, a négyes döntőbe jutást.

Hadzinikolic a legutóbbi szezonban az Acélbikák legponterősebb játékosa volt, ezért a csapatból az aranysisakot ő viselhette a rájátszásban. Felmerült a kérdés, hogyan sikerült megtartani őt. Revák Zoltán válaszul elmondta, nehéz volt, sokáig nem állt a zászló, de végül csak megegyeztek.

Ekkor kapott szót Hadzinikolic, ő azt hangsúlyozta, hogy a korábban elhangzottakkal teljesen egyetért, ő is úgy látja, hogy az idei csapatban több van, mint a tavalyiban, és ő sem számított arra, hogy egy meccset sem nyernek a felkészülési időszakban. Majd hozzátette: élete legrosszabb előszezonját produkálta, de a vége felé már javult a játéka, és nagyon bízik abban, hogy idén is sokat tud segíteni a társaknak.

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Mint mindig, most sem kerülték meg a szurkolók azt, hogy milyen a csapat háttere, mennyire stabil a helyzete. Revák Zoltán válasza ez volt.

– Nincs kolbászból a kerítés, de gond sincs. A tavaly infláció senki szekerét nem tolta, de akkor sem voltak fizetési gondok. Amióta itt vagyok, még sohasem késtek a fizetések, biztos lábakon áll a klub. Sok olyan dolog van, ami zavaró lehet a szurkolók vagy a játékosok szemével, de a fizetésekkel sohasem volt gond. Ha edzőt buktatnak a játékosok, akkor az nem a fizetések elmaradása miatt lesz – tette hozzá válasza végén tréfásan a sportigazgató.

A pontos fizetési helyzetet Somogyi Balázs megerősítette, majd arra is kitért, hogy az idei felkészülésük jobban sikerült, mint az egy évvel ezelőtti. A hathetes száraz felkészülés alatt ezúttal itt volt Niko Eronen is, nagyon pozitív volt ez az időszak. Az előszezonnal kapcsolatban annyit jegyzett meg, ő pályafutása során eddig, ahol játszott, mindig pocsékul végződött az előszezon.

– Most a lényeg az volt, hogy csapatként hogyan működünk. Azt állíthatom, régen látott egységben vagyunk, nagy lehetőségek rejlenek a csapatban.

Nemes Benjamin nyolc év után hagyta el az Újpestet a DAB kedvéért.

– Megerősíthetem, nagyon jó a közösség, eddig minden szimpatikus, amit Dunaújvárosban tapasztaltam, a létesítményhelyzet egészen kiváló. Minden adott, hogy jó szezont fussunk, abba viszont nem fér bele egy rossz széria.

Nemes Benjamin mondandóját akár végszónak is tekinthetjük. Vagyis a DAB számára nem fér bele olyan rossz sorozat, mint legutóbb, amikor közel két hónapig nem nyertek a Bikák.

Egy jó sorozatot pedig meg lehet nyitni szeptember 29-én, pénteken 18.30 órakor Székesfehérváron a FEHA19 otthonában. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában