Túrazárás

2023.10.29. 20:31

Hiába a bravúros gól – vereség lett a vége

Harmadik mérkőzését játszotta le vasárnap este erdélyi túráján a Dunaújvárosi Acélbikák Erste Ligás jégkorongcsapata. Brassóban kezdtek (4-2), Csíkszeredában folytatták (4-3), majd Gyergyószentmiklóson zártak (5-3).

Agárdy Csaba

Fotó: Szász Adorján

A megszerezhető kilenc pontból mindössze egyet sikerült begyűjteniük az Acélbikáknak, mivel Csíkszeredában a rendes játékidő 3-3-at hozott, és szétlövésekkel vesztettek a dunaújvárosiak, ami egy pontot jelentet számukra. 

Fotó: Szász Adorján

A Gyergyó elleni találkozóról néhány mondat. Az első harmad úgy zárult 1-1-re, hogy a 19. percben a hazaiak megszerezték a vezetést (és amire elég ritkán van példa, legalábbis a DAB részéről), huszonegy másodperc múlva Szalma egyenlített. Az összecsapás – és valószínű – a forduló góljában is benne volt Szalma. A 35. percben Elomaa a kapu mögül a kapuson is átemelve, bravúrosan helyezte a korongot a gyergyói kapu elé, Szalma érkezett, és nem hibázott, ezzel a DAB 3-2-re vezetett. Ezután azonban csak a gyergyóiak találtak a kapuba, 5-3-ra nyertek – a látottak alapján nem érdemtelenül. 

Fotó: Szász Adorján

Gyergyói Hoki Klub – Dunaújvárosi Acélbikák 5-3 (1-1, 1-2, 3-0)

Gyergyószentmiklós, 1220 néző. Vezette: André, Csomortáni, Borsos, Simon. 

Gyergyói HK: Rinne – Haaranen (1), Jalonen, Orban 1 (2), Császár 1, Bodó 2 (1) – Fejes, Mesikammen, Vincze P. (1), Sylvestre (1), Sárpátki 1 – Dalhuisen, Imre, Vincze G., Tranca (1), Szigeti – Di Diomete, Csiszer, Silló. Vezetőedző: Szilassy Zoltán.

DAB: Tóth – Varga, Maarnela, Somogyi, Lorraine, Ödman (1) – Ahonen, Svars 1, Szalma 2, Koskinen, Elomaa (1) – Léránt, Sysak, Dostalek, Nemes, Sillanpaa (1) – Szabó, Károly, Marosi, Pinczés. Vezetőedző: Niko Eronen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában