Hírek

2014.06.29. 18:55

A Mezőfalvi Vigasság idén is kiváló közösségi programnak bizonyult

Rock est, főzőverseny, színes kulturális programok és fergeteges hangulat a tizedik Mezőfalvi Vigasságok rendezvényen.

Horváth László

Civil szervezetek, hagyományőrzők, intézmények, családok, barátok és még sorolhatnánk oldalakon keresztül a falunap résztvevőit, olyan sokan jöttek el a 2014-es mezőfalvi falunapra. Becslések szerint a kétezret is meghaladta a rendezvényen résztvevők száma. Jókedveben, zenében, ételben, italban ezúttal sem szűkölködött az esemény. A sokszínű programkavalkád minden korosztály számára kínált szórakozási lehetőséget. A vigasságokon a Dunaújvárosi Hírlap szerkesztősége is sátrat, bográcsot állított.

Fergeteges bulival ünnepelték a mezőfalviak a tizedik vigasságok rendezvényt. A hagyománnyá alakult falunapon ezúttal is a pénteki rock est szolgált ráhangolódáskén, ahol a Rock Box és a Lord hengerelt a műfaj legnívósabb előadásaival.

Szombaton estére fergeteges hangulat kerekedett, a színvonalas muzsikára vonatoztak a színpad előtt

A falunap azonban nemcsak a rock estről szól. Szombaton a rendezvény fő napján a kulturális és szórakoztató programok mellett mindig jut alkalom a közösségért dolgozók munkájának elismerésére is. Mezőfalva önkormányzat díjai, kitüntetései mellett értékelte a zsűri az idei „termést” is: jutalomban részesültek a főző és borverseny kiemelkedő alkotásai is. 2014-ben a legjobb boroknak járó díjat – harmadik és első hely – a szőlőhegyi „Lóherés Pincészet” vitte el. Második helyezettként Csuti Elemér állhatott a képzeletbeli dobogóra. A főzőverseny bronzérmese lett a tavalyi győztes, a Demokratikus Koalíció csapat. Második helyen végzett az iskola alkotása. Az elsőnek kijáró kupát pedig az Öregek Napközi Otthona őrizheti egy évig. A Dunaújvárosi Hírlap mesterszakácsai – időhiány okán – a versenyen kívül indulók népes táborát erősítették. (Belső vélemények szerint az első helyezettnek járó sikerrel!)

Varga László Mezőfalva nyugalmazott polgármestere a Dunaújvárosi Hírlap sátrához hozott ajándékot, mellette Agárdy Csaba (Fotók: Horváth László)

A hangulat remek volt egész nap a sátrakban és a színpad környékén egyaránt. A színpad kulturális kavalkádját kiegészítendő kézműveskedés, íjászat, lovagoltatás, motoroztatás a Motoros és Hagyományőrző Egyesülettel, egészségügyi szűrővizsgálat, népi kirakodóvásár, büfé, légvár, jumping, vízen járó labda és pónicikli szolgálta a közönség, azon belül is elsősorban a gyermekek szórakoztatását.

A kora délutáni hivatalos megnyitó és díjazások előtt és azt követően is kulturális műsorok hódítottak a színpadon. A jó ebédhez után magyar nótákat hallhatunk Somogyi Erika, Rauf Pál és Ráduly Attila tolmácsolásában. A folytatásban Dance aerobiknak, gyerekműsornak és kulturális előadásoknak tapsolhattuk. 17 órától aztán indult az „őrület”! A karaoke vezette fel az esti programok zenés kavalkádját – nagy sikerrel. Majd a dunaújvárosi fiatalokból álló BeatKOHO lépett fel, utána a Dáridó csapata Lagzi Lajcsival, Donka Nikivel és Várhegyi Gáborral játszott a mulatós zenét kedvelő közönségnek. A szombati nap befejezéseként pedig Mezőfalva nagy kedvencével a Deltával bulizhattunk hajnalig.

 

Egy díjazott véleménye

A Mezőfalvi Vigasság hangulatának érzékeltetéséül álljon itt egy olyan falubelinek a véleménye, aki elismert ember – közösségi munkájáért, emberi hozzáállásáért Mezőfalváért-díjat kapott. Baratiné Hevesi Irén szerint:  - Közösségi emberként mindig fontosnak tartottam az emberek közötti kapcsolatokat, melyhez kiváló alkalom az ilyen rendezvény. Asztalhoz ülve, beszélgetve, ismerhetjük meg egymást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!