Hírek

2013.08.23. 17:14

Az óvodacsinosítók napja

Dunaújváros – Ha gondolják, vessenek meg érte: nekem a néhai társadalmi munka legjobb fejezetei jutottak eszembe riport közben.

Pekarek János

Igazi lélekmasszírozás volt az, amit láttunk pénteken a Lajos király körúti Százszorszép óvodai egységnél. Önként, szabadidejükben dolgozó, a közösségükért valami jót tenni akaró, megindítóan önzetlen emberekkel találkoztunk ugyanis, munkájuk közben. – A fiam egy éve idejár, a lányom pedig ősztől jár majd ide – mondta Tóth Ferenc, az akció elindítója, mintegy magyarázataképpen annak, hogy miért is javasolta munkaadóinak, a Hankook Tire Magyarország Kft. vezetőinek: vegyék fel Értékteremtő Önkéntes Programjukba a Százszorszép óvodát is.

Fotók: Vohlmann György

A cég idén indította el önkéntes akcióját. Lényege, hogy a dolgozók javasolhatnak helyeket, intézményeket, ahol sok munkával még több jót lehet tenni – a cég pedig számlára fizeti az anyag- és eszközköltségeket. Így került a Tóth úr által megírt pályázat nyomán ez az óvoda is a programba. Egész pontosan a kissé már megviselt intézmény rozsdásodó vaskerítésének és az udvari játékoknak a felújítását vállalták a gumigyáriak közül pénteken hárman. Őket szombaton további három ember követi, hogy befejezzék a munkát. De a hír hallatán több szülő is késztetést érzett arra, hogy segítsen nekik.

Mondanom sem kell, hogy az óvoda dolgozói közül is többen beszálltak a munkába, sőt, az óvodai gondnokság karbantartói is kivették a részüket a teendőkből. S még mindig nincs vége a felsorolásnak. Látva a készülődést, a közeli Lajos király körút 14. számú lakóházban élők közül is többen úgy vélték: nem maradhatnak ki. – Sütöttem egy kis fasírtot, főztem kávét, hoztam ásványvizet: ne étlen-szomjan dolgozzanak itt az emberek! – mondta Jancsovics Istvánné, a ház közös képviselője.

– A fiam ebbe az óvodába jár, a lányom is itt volt óvodás – magyarázta teljesen érthető jelenlétét Vadicskó Julianna, aki hatéves fiával, Bilinszki Ádámmal együtt mázolt egy korlátot. A kisfiú is nagyon ügyesen forgatta az ecsetet.– Nagyon örülünk a sok segítségnek: ezzel nem csak az óvodánk lesz szebb, de a hozzá kötődő közösség is erősödik! – foglalta össze a tapasztalatokat M. Markovics Éva, a Százszorszép óvodai egység vezetője. Mi pedig csak állunk, nézünk – és köszönjük...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!