Hírek

2016.11.14. 20:15

Hagyományt szeretnének teremteni - Ezúttal Pecsét István javára gyűjtenek

Dunaújváros - Jótékonysági koncert lesz november 26-án este hatkor a Bartókban: ezentúl remélhetően rendszeresen!

Pekarek János

A Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza Művész Presszójában hétfőn délután rendhagyó, de remélhetően hagyományos sajtótájékoztatót rendeztek.

Mint ahogyan remélhetően hagyomány lesz abból a rendezvényből is, amiről ott beszéltek.

Dr. Bozsits Attila, a Dunaújvárosiak Életéért Közalapítvány kuratóriumi tagja bevezetőjében hangsúlyozta: az alapítvány már majdnem mindenben megfelel a közhasznúság törvényben előírt feltételeinek - egy dolog kivételével.

A sajtót tájékoztatók: (balról) lapunk főszerkesztője, Várkonyi Zsolt, Csadi Zoltán, a Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza igazgatóhelyettese, Németh Irma, a Quintia Zenekar tagja, Szabóné Lőrincz Ilona, a jótékonysági est egyik szervezője, a Dunaújvárosiak Életéért Közalapítvány kuratóriumi tagja, dr. Bozsits Attila, a közalapítvány kuratóriumi tagja. Hagyományt szeretnének teremteni! Fotó: Ady Géza

Rendszeres bevétellel kell rendelkezniük ehhez.

A közhasznúság pedig igen fontos feltétel lenne, ezért a 2016. november 26-án este hat órakor kezdődő, a Bartók Kamaraszínházban látható-hallható jótékonysági gála bevétele nemcsak a támogatott, Pecsét István javára szolgálna, hanem az őt támogató alapítványnak is jót tenne: bevételként!

Dr. Bozsits Attila a sajtótájékoztató bevezető részében elmondta, hogy a november 26-án, szombaton este hat órakor kezdődő, „összetett” jótékonysági gála elsődleges célja, hogy a ma is kínai gyógykezelésen tartózkodó Pecsét István javára összegyűjtsék azt a négymillió forintot, amit a városi önkormányzat már meghitelezett a fiatalember számára. Ezért az összegért egyébként két vállalkozás, a Grabarits Kft. és a Renalpin Kft. garanciát vállalt. A másodlagos cél, hogy a Dunaújvárosiak Életéért Közalapítvány minden esztendőben megrendezhesse ezt a jótékonysági estet (idén egyébként éppen advent első vasárnapja előtti szombaton!), s ezzel közhasznúvá váljon. A harmadik cél pedig, hogy visszacsábítsák a városba azokat a már országos hírre szert tett előadóművészeket, akik rangot adhatnak ennek a rendezvénynek. Várkonyi Zsolt , a Dunaújvárosi Hírlap lapigazgató főszerkesztője hozzátette: a színházi esemény második felvonásának elején adják át a színpadon a Hírlap gyermekrajz- pályázatának díjait. A Quintia zenekar produkcióit a Bartók Kamaraszínház színművészeinek vers- és prózamondásai színesítik. Az este fővédnökei: dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő, dr. Dorkota Lajos, Dunaújváros és Fejér megye díszpolgára, Cserna Gábor, Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!