Sport

2016.11.17. 21:10

Visszajött- Mindenki nagyon várta már Kudor Kitti játékát

Dunaújváros- Mindig, de most nagyon várja a dunaújvárosi női kézilabdacsapat a Kohász gárdáját szerető szurkolók segítségét. Szombaton a Dunaújváros Sportcsarnokban 18.30 órakor játszanak a vendég Érddel az EHF Kupa visszavágó mérkőzésen.

Jankó Árpád

Köztudott, hogy a Dunaújvárosi Kohász az első találkozón hét góllal kikapott Érden, tehát a továbbjutáshoz nyolcgólos újvárosi győzelemre lenne szükség. Nagyon komoly feladat.


Kudor Kitti még nem játssza végig a találkozót, de már belép a pályára, és ez nagy segítség Fotó: Ady Géza

Legutóbb már a kispadon ült, de nem játszott a Kohász meggyógyult irányítója, Kudor Kitti, aki két hónapig hiányzott a csapatból térdműtétje után.

- Azért ha nem is játszottam, de nem unatkoztam. Rehabilitációra, gyógytornára jártam, és számoltam a napokat.

- Gondolom, amikor már a futást engedélyezték, az plusz életkedvet jelentett...

- Valóban, akkor már gyorsabban teltek a napok. Néztem a társaim játékát, a meccseket. Hát kívülről annak nagyon nehéz átélni a mérkőzéseken látottakat, aki nek az életét a kézilabda tölti ki. De azért tudtam időnként segíteni, tanácsokat adni, sokat dicsérni. Tudom magamról is, hogy egy-egy jó szó milyen sokat segít a játékosnak az önbizalom megszerzésében.

- Szombaton tehát hosszú kényszerszünet után a pályára léphet. A közönség minden bizonnyal nagy szeretettel fogadja majd Kudor Kitti belépőjét...

- Természetesen még nem játszom végig a mérkőzést, de kapok majd rövidebb szakaszokon játékra lehetőséget. Nagyon boldog pillanat lesz. Elsősorban nem azzal foglalkozunk, hogy hét góllal vezet az Érd. Nekünk már nincs vesztenivalónk. Ha mindenki kihajtja magát, akkor közönségszórakoztató mérkőzés lesz. Mindenkiben benne van a pozitív feszültség. Hazai pályán menni kell. Minden a védekezésünkön múlik, támadásban meg kell bontani az érdi falat. Szeretném, ha helyre tennénk szombaton a világot.

Kudor Kitti okos, kreatív, ügyes játékos. Helyzetkihasználása nagyszerű. Cselező, feladatmegoldó készsége kitűnő. Kiváló közösségi ember.

(György László edző)

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!