Sport

2016.10.10. 20:10

Szombaton az újonc Budaörs csapata lesz a Kohász vendége

Dunaújváros - Ismét hosszabb szünet szakította meg az első osztályú női kézilabda-bajnokság sorozatát.

Jankó Ádám

A decemberi Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott játszott Siófokon barátságos mérkőzést a nem éppen toppcsapatokhoz tartozó szlovén válogatottal. Ez a mérkőzés volt az első, amelyen a dán szövetségi kapitány, Kim Rasmussen vezette a nemzeti gárdát. A magyar csapat megerőltetés nélkül 32-22-re győzte le a szlovén címeres csapatot. Kellett ez a győzelem a felkészülés elején, mert jó hangulatot szült. Számunkra pedig az volt az öröm, hogy a Kohász csapatkapitánya, Kovács Anna kilenc gólt dobott. Sajnos Oguntoye Viktória kapus nem szerepelt a találkozón.

Kovács Anna átadta névjegyét kilenc góljával a dán szövetségi kapitánynak, Kim Rasmussennek Fotó: Zsedrovits Enikő

A bajnoki szünetet a Kohász edzői igyekeztek hasznosan eltölteni, mivelhogy csak szombaton lesz találkozó itthon (16 óra) a Budaörs együttese ellen.

György László edző az eddigi három nyertes mérkőzést komoly sikernek tartja.

- Ezt a sorozatot kellene folytatni...

- Állandóan, naponta mondjuk a játékosoknak, hogy ebben a bajnokságban nem lehet csak kilencven százalékkal játszani, majd megoldja a társam címszó alatt. Csak száz százalék fogadható el. Készülünk a Budaörs ellen, amelyik vesztett állásból mentette a meccset döntetlenre az MTK ellen, és legyőzte öt góllal a Békéscsabát. Szerencsére már van konkurenciaharc a csapaton belül, ez pedig a javunkra szolgál. Egy posztra van két azonos képességű játékosunk. Szalai Babett-Kudor Kitti, Kovács Anna-Karnik-Micijevic.

- Teljesen érthető, hogy az ilyen pauzának nem örülnek az edzők. Mivel töltötték a szabadidőt?

- Oguntoye válogatott kerettagságának örülünk, de nem játszott a szlovénok ellen. Eddig a bajnokságban nagyon jó ritmusban meccseltünk, remélhetően ezt át tudjuk menteni. Kicsit összeszedtük magunkat erőnlétileg, mert majd megint bekerülünk egy komoly sorozat darálójába. Képességfejlesztés, technika, taktika, technika, taktika... és egyet játszottunk a DAC serdülő-junior fiúcsapatával. Budaörs után szerdán Tökölön Magyar Kupa mérkőzést játszunk, majd Vácra utazunk, utána megint Magyar Kupa, Kisvárda, Győr és megérkezünk az EHF Kupa-mérkőzéshez. Komoly program.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!