Sport

2014.03.16. 19:35

Szűcs József várhatóan utazik az Európa-bajnokságra

A Makita-Hikari Dojo karatésai március 8-án a Sárvár Kupán vettek részt - tizenkét újonccal.

Agárdy Csaba

A Sárvár Kupára huszonnyolc egyesület, 212 versenyzője küldte el nevezését. Az első négy korcsoportban utánpótlás és haladó kategóriák voltak, övfokozat szerinti bontásban. Az ötödik korcsoporttól már nem volt ilyen bontás. A Makita-Hikari Dojo huszonnégy karatékával nevezett, akik közül tizenkét sportoló most versenyzett először. A szülők, hozzátartozók is szép számmal tartottak a csapattal, így a teljes dunaújvárosi küldöttség mintegy hetven-nyolcvan tagú volt

A viadal kis csúszással kezdődött, és sajnos szervezésbeli hibák miatt későn is végződött. A hikarisok közül kevesen adták tudásuk legjavát, annak ellenére, hogy fizikálisan és technikailag is nagyon rendben voltak, az edzéseken mutatottak szerint.

Schneider László, a Hikari vezetője és edzője így foglalta össze a látottakat: Az újoncok részben a megilletődöttség, részben a nem megfelelő lélektani hozzáállás, taktikai fegyelmezetlenség okozták a gondot. Megjegyzem, hogy az elkövetkező időszakban ez a nem megfelelő teljesítmény érződni fog az edzéseken. Talán Miskovitz Máté és Szűcs József küzdött egyenletesen, teljes erőbedobással. A többség hullámzóan dolgozott. Kovács Máté szép eredményt ért el, de győzelme kissé nehézkesre sikeredett. Kovács Bence kadet korosztályban sajnos az elődöntőben megsérült, és emiatt nem tudta folytatni a mérkőzést, így nem juthatott a döntőbe. Az eredmények ennek ellenére szépnek látszanak, de az előzőekben leírtak beárnyékolják. Nem az első hely számít, hanem a teljes erőbedobással való küzdés. Amennyiben ez megvan, akkor egy esetleges szép helyezés már csak ráadás tudtuk meg Schneider Lászlótól.

A versenyen Németh Kitti és Borsos Péter látták el a versenyzők mellett az edzői teendőket, mivel az egyesület vezetője a verseny főbírója volt.

Április 5-én, Szűcs József várhatóan tagja lesz a Magyar JKA Karate Szövetség válogatottjának, a belgiumi Kortrijk városában megrendezendő JKA Felnőtt és Junior Karate Európa bajnokságon.

A Hikari eredményei.

I. korcsoport haladó, fiú kata: 3. Kindle Csaba. I. kcs. haladó, fiú kumite: 3. Kindle. II. kcs. utánpótlás, lány kata: 2. Hajdu Luca, 4. Szilaski Szonja. II. kcs. utánpótlás lány kumite: 2. Szilaski, 3. Hajdu. II. kcs. haladó, fiú kumite: 1. Miskovitz Máté. III. kcs. haladó, fiú kumite: 3. Tardi Marcell Bálint. IV. kcs. utánpótlás lány kata: 4. Hajdu Petra. IV. kcs. utánpótlás, lány kumite: 3. Hajdu Petra. IV. kcs. haladó, fiú kumite: 1. Kovács Máté. Kadet fiú kata: 3. Kovács Bence, 4. Vajai Viktor. kadet fiú kumite: 3. Kovács Bence. Junior fiú kata: 1. Szűcs József. Junior fiú kumite: 2. Vajai Viktor. Felnőtt férfi kata: 3. Szűcs József.



Címkék#karate

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!