Sport

2013.08.13. 14:38

Ovisok ismerkednek a kézilabdázással a Dunaújvárosi Sportcsarnokban

Miből lesz a cserebogár? Egy hete már apróságok gyakorolják a labdajátékot, pontosabban a kézilabdát Dunaújvárosban klasszisok irányításával.

Jankó Árpád

A női kézilabdázás meghatározó alakjai, Ferling Bernadett és Gáspár Gabriella foglalkoznak tizenhat óvodással, három és hat éves korú gyerekekkel a Dunaújváros Sportcsarnokban. Délelőtt és délután is főszerepben a közös játék, a vidámság. Ebben a korban a legfontosabb, hogy a gyerekek megtanulják a labdafogást, a közös játékokat. S ha tudományosak akarunk lenni, akkor azt is elmondhatjuk a labda-banda foglalkozásról, hogy fegyelemre is szoktat, a mozgást is fejleszti.

Tizenhat ovissal foglalkozik a két neves szakember, de a tanév megkezdése után az óvodákban folytatódik majd heti egy foglalkozással a kézilabda alapjainak megtanítása. Jelenleg napközis rendszerben „edzenek” a picik, tehát a délelőtti és a délutáni közös játék közben együtt ebédelnek, sőt, utána egy rövid sziesztát is tartanak. Ferling Bernadett szerint nagy élmény látni, hogy az egyhetes intenzív foglalkozások vége felé milyen ügyesek a gyerekek, vagyis lemérhető a fejlődés a mozgásukban. A jó hangulatú, vidám labda-bandázás a szülők tetszését is elnyerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!