Sport

2016.04.13. 14:40

Szívvel-lélekkel küzdenek

Dunaújváros - A Dunaújváros FOX SE ökölvívói a hétvégén Dombóváron a Mándi Imre emlékversenyen vettek részt. A klubnak ez volt a negyedik tavaszi erőpróbája.

Agárdy Csaba

A FOX SE a Vasas SC dunaújvárosi kihelyezett szakosztályaként egy bő éve működik - egyre sikeresebben.

Szombaton Dombóváron a Mándi Imre meghívásos emlékversenyen vettek részt. Hárman bemutatómérkőzesen szerepeltek, öten pedig egy-egy párviadalon bizonyíthattak. Kovács Adrián (ifjúsági 60 kg) és Varga Bence (ifjúsági +91 kg) győzött Sztojka Sándor (serdülő 50 kg) és Simon Richard (serdülő 56 kg) vereséget szenvedett.

A dunaújvárosi Fox SE ökölvívói. Felső sor: Vadász András, Sztojka Gyula, Kocsis Dávid, Kovács László, Szakály Sándor (edző), Simon Richárd, Sulák András (edző), Kovács Adrián, Szepessy Gergő, Veres Lili, Csernák Attila, Popovics Bence, Sztojka Sándor, Dobos György. Alsó: Varga Bence, Sztojka Rico, Nedesolczki Gréta, Grossman Roland Fotó: Zsedrovits Enikő

Kovács László (felnőtt 81 kg) is kikapott, de Sulák András edző szerint ezen a találkozón nem volt korrekt a bíráskodás, elvették a dunaújvárosi sportolótól a meccset. Talán ennek is köszönhető, hogy őt választották meg a torna legtechnikásabb versenyzőjének...

A FOX a negyedik idei viadalán jutott tól Dombóváron, ezért egy kis összegzésre kértük fel Sulák Andrást.

- Az Énekes István emlékversenyen az ifjúsági 69 kilogrammos Vadász András harmadik lett. A Budapest-bajnokságon remekeltek a sportolóink, hárman is elsők lettek. Sztojka Sándor, itt még 48 kilóban, győzött, Simon Richárd is első lett, ő is egy súlycsoporttal lejjebb, az 52 kilóban. Az ifjúsági Gálházi Krisztián 91 kilogrammban bizonyult a legjobbnak. Az ifjúságiak között 60 kilóban Rafael Milán lett a második, Kovács Adrián pedig a harmadik. A felnőtt 81 kilósok között Csernák Attila bronzérmes lett. Mi végeztünk a pontverseny élén. A diákolimpián Sztojka Sándor ezüstérmes lett, a juniorok között Nedesoczki Gréta 57 kilóban Veres Lili pedig 60 kilóban lett harmadik. A versenyzőink eddigi teljesítményével nagyon elégedett vagyok, szívvel-lélekkel küzdöttek, tudásuk legjavát adták. Az elvégzett munka az eredményekkel arányos. Szeretném megköszönni a Vasas SC-nek és az elnök Baki Endrének a segítségét, akik nélkül nem tudnánk ilyen szinten teljesíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!