Belföld

2013.06.30. 16:21

Nézők közé csapódott egy autó a nagykállói raliversenyen

A műtőben meghalt a Nagykállónál történt ralibaleset egyik sérültje, aki nézőként figyelte az autóversenyt - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház szóvivője vasárnap este az MTI-vel.

Vitkai Éva elmondta, hogy a nyíregyházi kórházba összesen nyolc sérültet szállítottak be, később egyiküket a debreceni gyógyintézménybe vitték át. A Nyíregyházán lévő hat sérült állapota stabil, egyikük sincs életveszélyben - tette hozzá a szóvivő.

Három, nyílt töréseket szenvedett sérültet jelenleg is operálnak, hármat várhatóan hétfőn fognak megműteni - közölte Vitkai Éva. A műtőben elhunyt sérültet súlyos koponyatöréssel szállították be a nyíregyházi kórházba.

A Nagykálló és Újfehértó között zajló autóversenyen a néző közé csapódott, összetört versenyautó egy autómentő platóján  (Fotó: MTI/Taipusz Attila)

Csaknem öt órán át tartó életmentő műtétet végeztek a debreceni Kenézy Kórházban azon a férfin, aki nézőként a Nagykálló közelében vasárnap rendezett autóversenyen történt balesetben sérült meg - mondta a kórház szóvivője az MTI-nek.

Szentgyörgyi János tájékoztatása szerint a 31 éves férfi súlyos fejsérülést - koponyaalapi törést - szenvedett, illetve a mája és a belső hasürege is sérült. Ezek a sérülések egyenként is életveszélyesek - tette hozzá.

A szóvivő elmondta, hogy a férfi lábai is súlyosan sérültek, az orvosoknak a legtöbb munkát a végtagok kezelése adta. A férfi állapota "a körülményekhez képest stabilizálódott", de továbbra is életveszélyben van - mondta Szentgyörgyi János, jelezve, hogy az éjjel további vizsgálatokat is elvégeznek a sérültön.

Vasárnap délután kilencen sérültek meg súlyosan, amikor a nézők közé csapódott az egyik versenyautó. Az MTI úgy tudja, hogy a baleset az I. Ralda Rallysprint elnevezésű amatőr versenyen történt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!