Bocsi Andrea: mindent a csapatért

Dunaújváros - Sokan felkapták a fejüket, amikor kiderült, hogy a Dab.Docler egyik vezetője dr. Bocsi Andrea, a dunaújvárosi Tourinform iroda egykori első embere lett. A csodálkozás nem szakmai előéletének szólt, sokkal inkább annak, hogy - ez mégiscsak egy férfias sport...

Agárdy Csaba

- Hogyan került a jégkoronggal kapcsolatba? - tettük fel a kézenfekvő kérdést Bocsi Andreának.

- A Dunaújváros és Térsége Turisztikai Egyesületnél a klub elnökének, Azari Zsoltnak a feleségével, Azariné Juhász Irénnel együtt dolgozunk. De amúgy is régi az ismeretségem az Azari családdal. Azari Zsolt augusztus elején keresett meg, mint szakembert, akire szüksége lenne a klub irányításában, aki járatos a menedzsmentben, jogi, marketing és nyelvismerete van.

- Többféle titulussal illették már amióta a jégkorongozóknál dolgozik. Végül is mi a pontos beosztása és mi a feladata?

- A Dab.Docler sportigazgatója vagyok. Szerteágazó a feladatom. Szervezem a csapat utazásait, intézem a szállást, az étkezést, szerződéseket, pályázatokat írok, megállapodásokat készítek elő. Az én feladatom az idegen nyelvű levelezés, valamint a külföldi edzőkkel való kapcsolattartás, az ő ügyes-bajos dolgaikban való segédkezés. Legutóbb például az adószámukat intéztem.

- Korábban mit tudott a jégkorongról, a dunaújvárosi csapatról?

- Távolról követtem az eseményeket, egykori kollégám, Balázs Csilla révén, aki az elmúlt években segédkezett a Dab.Doclernél. Most már természetesen én is kint vagyok a mérkőzéseken, a szívemhez közel áll a társaság, szurkolok nekik. Kizárólag férfiak között dolgozom, el kellett magam fogadtatni, de úgy látom, ez mostanra már sikerült.

- Milyenek az eddigi tapasztalatai, milyen a hoki világa?

- Nagyon élvezem, és bele is szerettem ebbe a munkába. Ami nagyon érdekes, hogy korábban Dunaújvárosban nem találkoztam annyi jóindulatú, segítőkész emberrel, aki nem az önös érdekeket nézi, hanem a közös célt. Ez nagyon tetszik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!