Dunai árvíz

21 órája

Megvédjük Fejér vármegyét!

Hálásan köszönöm a mintegy 350 önkéntes mai munkáját Ercsiben! - írta közösségi oldalán dr. Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke.

Forrás: Dr. Molnár Krisztián Facebook oldala

Mint írta: „Jóleső érzés volt látni, mekkora az összefogás Fejér vármegyében; Törő Gábor, Tessely Zoltán, dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselő urak, Gólics Ildikó megválasztott polgármester asszony, a vármegye számos polgármestere, valamint a fegyveres- és rendvédelmi szervek, vízügyi szakemberek irányító tevékenységét és a több száz segítő szándékú önkéntes együttműködését a közös cél érdekében.

Jól mutatja az is, hogy milyen összetartóak az emberek vármegyénkben, hogy például a székesfehérvári és a dunaújvárosi szakképző iskolától pogácsát és szendvicseket kaptunk, egy velencei magánszemély étel- és italfelajánlással élt, egy ercsi vállalkozó homokot és gépeket biztosított, a Tessely Zoltán országgyűlési képviselő úr által Pannónia Szívéből érkező segítők szállításához a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia buszokat biztosított, és a helyi segítőkön túl Törő Gábor országgyűlési képviselő úr is egy nagyobb csapattal érkezett a móri körzetből.

Holnap Kisapostagon folytatjuk az árvíz elleni védekezést!”

Megvédjük Fejér vármegyét, megvédjük a Fejér vármegyei Lakosokat! — írta kora délutáni Facebook posztjában dr. Molnár Krisztián, majd így folytatta: 

526 centiméter volt a Duna vízszintje ma délelőtt Ercsinél,

ami egy méterrel több, mint tegnap ilyenkor. Így a mai napon Ercsiben, körülbelül 350 önkéntessel folytattuk az árvízvédelmi munkálatokat a vízügyi szakemberek és a katasztrófavédelem irányítása mellett: megkezdtük a védművek kiépítését, homokzsákokat töltöttünk a gátak megerősítése érdekében.

Forrás: Dr. Molnár Krisztián Facebook oldala

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában