Vélemény

2024.06.22. 18:00

Flórián Lajos: A győzelem mellett a továbbjutáshoz hatalmas szerencse is kell

A magyar labdarúgó-válogatott vasárnap 21 órakor Stuttgartban a Európa-bajnokság A csoportjának utolsó találkozóján Skócia ellen lép pályára. A mieink a Svájc és Németország elleni vereséget követően mindenképpen szeretnének javítani. A csapat esetleges továbbjutási esélyéről, illetve a lehetséges végső győztes kilétéről kérdeztük meg dunaújvárosi szakemberek véleményét.

Gróf András

Mindennek az alapja, hogy Gulácsiék legyőzzék Skóciát

Fotó: Koncz Márton/Nemzeti Sport

Flórián Lajos, a Dunaújvárosi Kohász egykori labdarúgója: – Várakozáson alul teljesített eddig a magyar válogatott. A svájciak elleni nyitó meccset szerette volna „letutizni” a csapat, de a nem várt egyéni hibák döntőnek bizonyultak. Sajnos nincs meg az a stabilitás az együttesben, ami az utóbbi eredményes időszakban jellemezte a gárdát.

Most már a továbbjutáshoz hatalmas szerencse is kellene, de erre kevés esélyt látok. A skótok ellen sokkal bátrabban kellene futballozni, mit eddig.

– Ez azonban nem lesz egyszerű, hiszen az ellenfél az előző körben jó formába lendült. A mezőnyből eddig kiemelkedik a spanyol válogatott, de nekik biztosan lesz egy rossz meccsük az egyenes kieséses szakaszban. Olaszország nem a legjobb csapat, de szívósságuknak köszönhetően megnyerhetik az Európa-bajnokságot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!