Krimi

2024.07.05. 12:08

Döbbenet: tíz rugóért adta el a kétmilliós lopott biciklit egy budapesti férfi

A tolvajnak is és az orgazdának is priusza van, mindkettőjükre börtön vár.

MW

A kép illusztráció!

Forrás: Shutterstock

A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség vádat emelt és börtönbüntetést indítványoz két férfi ellen: egyikük ellopott egy közel 2 millió forint értékű kerékpárt, a másik pedig mindössze 10 ezer forintért megvette tőle - írja az MTI a Fővárosi Főügyészség pénteki közleménye alapján. 

A 27 éves tolvaj 2023. március 18-ára virradóan a VIII. kerületben az utcán levágta a lakatot egy egyedi elektromos kerékpárról, majd a járművet elvitte. Még aznap megkereste egy ismerősét, akinek az értékes  lopott járművet 10 ezer forintért eladta.

A rendőrség azonosította a tolvajt és a rosszhiszemű vevőt is, a kerékpárt pedig lefoglalta és visszaadta a sértettnek. 

Nem ez az első bűncselekményük

A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség a tolvajjal szemben nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás, míg a vevővel szemben orgazdaság és pénzmosás miatt emelt vádat, mindkettejükkel szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza.

A kerületi ügyészség indítványában az is szerepel, hogy a bíróság rendelje el a tolvaj egy korábbi, felfüggesztett büntetésének végrehajtását, valamint állapítsa meg, hogy a vevő - az előéletét figyelembe véve - nem bocsátható feltételes szabadságra.

 



 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!