Krimi

2 órája

Elképesztő felvétel: az ablakon át verte a buszvezetőt egy rolleres

Egy taxis videóra vette az igen veszélyes helyzetet okozó nézeteltérést.

MW

A kép illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Fotó: r.classen

Az ablakon behajolva püfölte a busz sofőrjét egy rolleres a Ferenciek terén, Budapesten. A megdöbbentő felvételen, amelyet egy taxisofőr rögzített, az látható, hogy a fiatal férfi a buszsávban, felborult rollerje mellett állva, a sofőrfülke nyitott ablakán keresztül üti és lökdösi az utasokkal teli busz vezetőjét.

A videón jól kivehető, hogy a 956-os éjszakai busz a megállóban áll, a rolleres pedig a buszsávban állva üti a sofőrt, aki a felvétel végén kihajol, hogy elkapja a verekedő kezét.

A járat éjfél és hajnali 5 óra között közlekedik, tehát a verekedés késő éjjel vagy hajnalban történt, de az is látszik, hogy többen is voltak a buszon, illetve az utcán.

Egy vezetéstechnikai szakértő szerint az, hogy a rollerekre még nem vonatkoznak egyértelmű szabályok, sok konfliktust és veszélyes helyzetet okoz – derül ki a Tények.hu cikkéből. 

Sajnos az a baj, hogy a mikromobilitás eszközök még nem igazán vannak beszabályozva, a használók nem tudják, hogy merre menjenek, hol mi a szabályos, mi nem szabályos. És általában vélt szabályokat próbálnak meg felállítani

– mondta a Tényeknek Csörgő László vezetéstechnikai szakértő, aki hozzátette, hogy az út közepén verekedni életveszélyes, tragédiát okozhatott volna, ha a rolleres kiesik az autók elé. Sőt, Csörgő László szerint a szerint a telefonnal, vezetés közben videózó taxis is felelőtlen volt. 

„A mobil használata – kézben tartva nemcsak telefonálásra, hanem ilyen videofelvételekre is – nagyon nagy veszélybe sodorhatja az éppen közlekedőket és a körülötte biztonságosan közlekedőket” – hangsúlyozta a szakértő. 

A portál úgy tudja, hogy a sofőr a Volánbusz alkalmazottja, de a cég nem tudott az esetről. A rendőrségtől és a Volánbusztól is azt a választ kapták, hogy vizsgálják a történteket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!