Dunaföldvár

2 órája

Emlékezetes nyárbúcsúztató volt

A szeptember közepi cudar időjárás után, nagyon jó felidézni azt a kellemes, valóban a nyarat idéző napot. Alapos előkészítés után, sok önkéntes segítségét élvezve bonyolították le ezt az eseményt Dunaföldvár Város Önkormányzata és a helyi Sárga Pincésgödör Egyesület szervezésében. Bár a gyermekeknek szánták, de korhatár nélkül mindenki örömére szolgált, talán az év utolsó nyári hangulatú hétvégéjén.

Balogh Tamás

Fotó: Balogh Tamás

Az, hogy egy ilyen rendezvényen, megállíthatatlanul folyik az arcfestés, és csillámtetkók fölvarázsolása, mellette egy kis játszóház és a büfék is felkészülten várják a vendégeiket, plusz a felnőttek irigykedve nézik a habpartit élvezők örömét és a tombola izgalmai is megfognak bennünket – talán természetes.

Fotó: Balogh Tamás

A ráadás

Itt komoly egészségügyi szűrés és akár egy szakkiállítást is zavarba hozó csuda szép gyümölcssátor, (amit nem csak nézni, hanem kóstolni is lehetett) is várta a kilátogatókat. És, hogy a mai kor vívmányáról és az igazi sorban állásról is szóljunk, azt a jó kis Black Hole 9D VR szimulátor harcolta ki magának. 

Az igazi, a nyarat idéző csemegét és a felszolgálóját pedig a Szelidi tó partjáról csábították a helyszínre. A szezonban talán utoljára hallottuk a baráti invitálást az ez alkalommal is kifogástalan megjelenésű, igazi jókedvcsináló Szőnyi Feri bácsitól: 

és megérkezett a friss, mézédes, amerikai főtt kukorica! Sóval, vagy anélkül kéred?

A finomságot ezúttal ingyenesen kínálta a fogyasztóknak, és természetesen ezúttal csak a gyermekek kaphattak belőle.

A színpadi programról

A földváriak szívét érthetően mindig elrabolja a Löfan mazsorett együttes, és az Ördögszekér Táncegyesület a fellépéseikkel. Gondolható, hogy a mindenhol hazai pályán föllépő Irigy Hónaljmirigy is minden korosztályt magával ragadott, kivált, amikor két szóval a színpadra csalogatott, a legkisebbekből álló tánckar, ami a strand idő és a ragyogó napfény dacára vastapsos sikert okozott mindnyájuknak.

Fotó: Balogh Tamás

A felnőttek is magkapták a magukét…

Szávolovics Gabriella nóta- és dalénekes, majd azt követően az Időutazó Rock Band műsorával.

Házigazdaként Farkas Róbert a rendezőszervezet a Sárga Pincésgödör Egyesület elnökeként büszkén viselhette ezt a nem könnyű feladatokkal járó címet.

– Szépen alakult ez a napunk, sokat dolgoztunk érte, és úgy látom, hogy a tavalyinál is jobban sikerült, ezért abban bízok, hogy a következő még sikeresebb lehet. Megőriztük ezt a rendezvényünket és a csapatommal együtt egy szép hagyománnyá szeretnénk tenni. A mostani rendezett környezetet sem ma reggel alakítottuk ki, hanem igyekezünk, hogy az év minden napján hasonló, jó benyomást keltsen a hozzánk látogatókban. Ez egy önkormányzati terület és úgy vigyázunk rá, mint, ha a magunké lenne. Sok gyermek jár ide hozzánk játszani és szelíd szóval sikerül őket rávenni arra, hogy ők is hasonlóképpen viselkedjenek. Nem felejtettem el azokat az időket, amikor hozzájuk hasonlóan én is a nyári szünetből az iskolába indultam. Van annak jó és rosszkedvű oldala is. Ezt gondolom, hogy segítenünk kell őket abban, hogy minél sikeresebben beletudjanak vágni a saját dolgukba A mostani iskolakezdéstől a felnőtté válásuk időszakáig. Ma sokat voltam közöttük és úgy láttam, hogy szívesen kipróbálták az összes játéklehetőséget és jól érezték magukat nálunk. Ők is, mi is elégedetten zártuk a napot.

Fotó: Balogh Tamás

Tettre kész jókedvű közösség

A Vöröskereszt dunaföldvári csoportja évről - évre egy pezsgő helyszínt varázsol a sátrába a kilátogatók minden korosztálya számára. Géczi László a vezetőjük, elégedetten mesélt a napjukról.

– Mi ezen a nagy rendezvényen a szervezők egyik segítője vagyunk. Minden alkalommal közösen tesszük a dolgunkat a Sárga Pincésgödör Egyesülettel. Ezen a különleges gyermeknapon főleg az ő kedvükben jártunk a programjainkkal a játszó sátorral és a szíves gyümölcskínálatunkkal. Ez a két dolog szerencsére soha nem megy ki a divatból. Az egyik a játékos képességfejlesztés, és amit nem lehet eléggé hangsúlyozni, az egészséges életvitel kiegészítése a csodálatos gyümölcsökkel, (ez bizonyos esetben még szociális segítség is, hiszen itt bőségesen fogyaszthatják ezeket finom terméseket). Biztosan jobb szívvel ajánljuk, mint a sok cukrot és szénhidrátot bújtató másféle csemegéket! Nagy munkát végzett el a kollektívánk, de úgy érzem, és azt látom a gyermekek szemében, hogy szép eredményt értünk el, boldoggá tettük őket a mai délutánra!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában