Fortuna kegyeltjei

5 órája

Milliárdos lottónyeremény: egyetlen szelvénnyel megváltoztathatják az életüket

Az újabb milliárdos nyeremény ismét felhívja a figyelmet arra, hogy az ötöslottó továbbra is az egyik legnépszerűbb szerencsejáték Magyarországon. Hiszen jelentős nyereményeket kínál, és reményeket ad a játékosoknak arra, hogy az egyetlen szelvénnyel megváltoztassák az életüket, ahogy történt ez az elmúlt hétvégén is amikor valakinek milliárdos lottónyeremény ütötte a markát.

Török Tímea

Az elmúlt hétvégén ismét milliárdos lottónyeremény adott okot valakinek az ünneplésre Magyarország legismertebb lottójátékán: 6 613 905 020 forintot nyert egy szerencsét az ötöslottón. Az idei évben ez már a harmadik telitalálat, amire legutóbbi negyed évszázaddal ezelőtt volt példa. A Szerencsejáték Zrt. közleménye szerint az is ritka, hogy egy évben kétszer is csúcsnyeremény van az, a legutóbb 6,5 milliárd forintot nyert egy szerencsés. 

Milliárdos lett - elvitték az ötös főnyereményét
Milliárdos lottónyertes – aki nem játszik az nem is nyer
Fotó: Szakony Attila

 

Milliárdos lottónyeremény, egyetlen szelvénnyel megváltoztathatják az életüket

A 300 milliót meghaladó nyeremények esetén a Szerencsejáték Zrt. külön nagynyertes-vonalat tart fenn. Amikor a nyertes játékos telefonon bejelentkezik, a lottótársaság munkatársának feladata, hogy a szelvény adatai alapján megbizonyosodjon, valóban a nyertessel beszél. Ezt követően kerülhet sor a személyes találkozóra, ahol az eredeti szelvény érvényességét ellenőrzik. Ha a beazonosítás sikeres, és a személyes adatok is egyeznek, akkor megindulhat a nyeremény kifizetés folyamata, amely során a nyertes a megnyert összeget banki átutalással kapja meg. 

A korábbi nagy nyertesek a nyeremény felvételekor kitöltött anonim kérdőívek szerint ingatlanfelújítást, vagy ingatlan vásárlást, utazást, autóvásárlást vagy jótékony célokat finanszíroznának a lottónyereményükből. Az érdekes lottónyertes történetek között kutatva olvastam munkahelyi társaságról, akik mintegy 200 szelvénnyel játszottak, míg rájuk mosolygott Fortuna és a tizenkét fős csapat közel 50 millió forintot nyert fejenként. 

Nem régiben dokumentum film is született a témában Fortuna vendégei címmel, amely a pénz nem boldogít közhelyet támasztja alá látszólag a filmben szereplő pár történetén keresztül. Könyv is készült egy lottónyeremény meghatározó élményéből. Mindenkinek érdekes annak is aki lottózik, annak is aki nem, hogy milyen érzés volt a nyertes szelvénnyel a kézben új életet kezdeni. Milyen fantasztikus vásárlások, viszontagságok, meglepetések és milyen személyes tragédia változtatta meg a Lottón nyerte című könyv szerzője és felesége életét.  

A rekord összegű lottónyeremény miatt bizony sokakban felmerül a kérdés, vajon ők mihez kezdenének az óriás összeggel?

Szaniszló Erzsébet jótékonykodna ha nyerne a lottón 
Fotó: Laczkó Izabella

Szaniszló Erzsébet: Nagyon szép összeg, ez az ötöslottó főnyeremény, az biztos. Én is szoktam játszani, de csak kéthetente és soha nem állandó számokkal. Ha lehet választani inkább kaparós sorsjeggyel kísértem a szerencsét. A legnagyobb nyereményem is ebből származik mindösszesen tízezer forint. De ha egyszer sokat nyernék akkor jótékonykodnék gyerekeknek, idősek ápolására és kórházaknak is.

Bettina lakást vásárolna elsősorban a kisfia, Noel jövőjének biztosítása mellett 
Fotó: Laczkó Izabella

Velemérevics Bettina: Én nem vagyok szerencsés típus. Bár lottózni sem szoktam, ez igazán megnehezíti, hogy lottónyertes legyek. Viszont kaparóson játszottam már néhányszor. De ott sem nyertem soha még. Ha ilyen elképzelhetetlenül nagy összeghez jutnék elsőként lakást vásárolnék a családomnak és befektetéseekt hoznék létre kisfiam Noel jövőjének biztosítása érdekében.

Éva édesapja számaival játszik, de csak alkalomszerűen 
Fotó: Laczkó Izabella

Lendvai Éva: Ha nekem egy ilyen nagy nyereményhez lenne szerencsém, akkor befektetném ingatlanba, mind a négy unokámnak egy-egy lakást vásárolnék, hogy így biztosítsam a jövőjüket. Mivel ez egy hatalmas össze, amelynek a hozama is jelentős lehet, ezért azt az összeget kivenném és utazásra költeném. De csak nagyon ritkán ötletszerűen lottózok édesapám számaival. 

Az alábbi táblázat a Top 10-et mutatja be a már elnyert (1 db öttalálatos) halmozódásokról a Szerencsejáték Zrt. honlapjáról:

Helyezés

Év

Hét

Összeg

1

2024

8

6 523 768 955 Ft

2

2020

13

6 431 516 010 Ft

3

2003

48

5 092 890 758 Ft

4

2015

22

5 049 127 895 Ft

5

2019

16

4 194 319 530 Ft

6

2020

51

3 959 964 415 Ft

7

2022

2

3 348 134 835 Ft

8

2010

26

3 177 138 790 Ft

9

2013

38

3 087 029 290 Ft

10

2014

11

3 054 187 380 Ft


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában