Meteo

2024.09.06. 07:00

Időjárás: Délnyugaton már lehetnek zivatarok

Duol.hu

Dunaújváros, Felső Duna-parti sétány

Fotó: P. Mester Anikó

Mai nap időjárása

Pénteken az ország északkeleti részén napos időre számíthatunk, kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Máshol több gomolyfelhő alakulhat ki, különösen délnyugaton várható elszórtan záporok, és zivatarok kialakulása, míg északkeleten kisebb a csapadék valószínűsége. Sok helyen megélénkülhet, helyenként megerősödhet a keleti-délkeleti szél, zivatarok esetén pedig viharos széllökések is előfordulhatnak. A hőmérséklet csúcsértéke 28 és 34 fok között alakul.

Távolabbi kilátások

Szombaton napos idő várható, gomoly- és fátyolfelhőkkel tarkítva. Helyenként záporok és zivatarok is kialakulhatnak. A déli és délkeleti szél több helyen megélénkül, zivatarok közelében erős széllökésekre is számíthatunk. A hajnali hőmérséklet általában 14 és 20 fok között alakul, délutánra pedig 28-33 fok közé melegszik a levegő.

Vasárnap nyárias nap valószínű, érdemes kihasználni a szeptemberi strandidőt! Többnyire sok napsütésre számíthatunk, amit csak helyenként zavarhatnak meg gomoly- és fátyolfelhők. Néhol kialakulhat zápor, vagy zivatar, de ezek elszórtak lesznek. A hőmérséklet 28 és 34 fok között alakul.

Hétfőn a többórás napsütés mellett gyakran erősen gomolyfelhős lesz az ég, és sok helyen előfordulhat zápor, vagy zivatar. A déli és délkeleti szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 33 fok között várható.

Forrás: köpönyeg.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!