Jégkorong

2024.09.16. 08:00

Fordulatos meccs és nagy küzdelem után DAB vereség a rajton

Vasárnap este vármegyei rangadóval Fehérváron kezdte szereplését a jégkorong Erste Ligában a Dunaújvárosi Acélbikák együttese. A DAB az utolsó harmad előtt még vezetett, de aztán három gólt kapva vereség lett a vége.

Gallai Péter

Az utolsó harmadban döntött a Fehérvár

Fotó: Soós Attila

A fehérváriak már Miskolcon letudták a bemutatkozást az idei szezonban, ahol szoros meccsen 2-1-re alulmaradtak a Jegesmedvék ellen. Az Acélbikák viszont vasárnap este léptek először jégre az idei Erste Liga szezonban, méghozzá új edzővel, a klubikonnak számító Somogyi Balázzsal a kispadon.

Fotó: Soós Attila

FEHA19 – Dunaújvárosi Acélbikák 5-3 (1-1, 1-2, 3-0)

FEHA19: Melnyicsuk (Csibi) – Falus (1), Salamon (1), Zezelj 2, Hakanen (2), Dobos 1 – Csollák 1, Bogesic 1, Siftar (1), Keceli-Mészáros, Szita (2)– Szabó, Horváth, Keresztes, Antonijevic, Ambrus – Erdőhelyi, Alapi, Németh, Balasits, Dézsi.

DKKA: Tóth – Leiter (1), Kluuskeri, Mikkel Jensen 1, Zohovs (1), Watkins – Faith, Sziszak, Sági 1 (1), Hári 1, Ritter (1) – Tóth, Jurkovics, Mathias Jensen, Mazzag, Kuminka – Cseh, Sári. Vezetőedző: Somogyi Balázs.

Kapura lövések: 50–21.

Gól emberelőnyből: 5/3 ill. 1/0.

Remekül kezdődött a találkozó, Hári Norbert góljával már a 4. percben előnybe került a Dunaújváros. Az egyenlítés a 11. percben érkezett, bulit követően a jobb bedobókörből Csollák lőtt iszonyatos bombát a kapuba. Lendületben maradt a Fehérvár, de az első harmad döntetlennel ért véget, aminek az újvárosiak örülhettek. 

A második harmadban Anze Zezelj egy áthúzódó kiállítás után tizenhét másodperc elteltével már fordított, aztán egy újabb kiállítást sikerült kivédekezni, ami után Sági Martin éles szögből pókhálózta ki a kaput, 2-2. Az egyenlő létszám nem tartott sokáig, Leiter négypercesét szintén kihúzta a DAB, majd jött a csattanó a játékrész végén, Mikkel Jensen vezetést szerzett a dunaújvárosiaknak a 38. percben.

A záró negyedben egy újabb emberelőnyt már gólra váltott Zezelj, a folytatásban szép összjáték után Hakanen lőhetett volna gólt, de a szenzációsan védő Tóth ezt is hárította. A túloldalon pedig Melnyicsuk védett nagyot és a kipattanót Watkins az üres kapu mellé csúsztatta. Keményen küzdött mindkét csapat a győztes gólért, az 55. percben sikert hoztak a fehérvári rohamok: Szita távolijába Bogesic szúrt bele a kapu előtt, Tóth ezt már nem védhette, 4-3. A végén a Fehérvár még egy üres kapus góllal biztosította be sikerét.

Tokaji Viktor így értékelt a Nemzeti Sportnak: 

Örülök, hogy volt bennünk kitartás, hit és csapatszellem, a nehéz helyzetekből ki tudtunk jönni és a magunk javára fordítani a mérkőzést.

– Az emberelőnyös játékunkkal sokat foglalkoztunk, jól teljesítettünk ebben a játékelemben is.

Somogyi Balázs: – Nagyon sok felesleges kiállításunk volt, ezek megbosszulták magukat. Meg kell érteniük a játékosoknak, hogy egy-egy ilyen hiba sokba kerülhet. Jól kezdtünk, aztán a kapott gól megzavart minket, amit nem értettem, hiszen azt gondoltam, teljesen felkészültünk a mérkőzésre. 

Csalódott vagyok, mert nem élveztük a játékot, hanem görcsösek voltunk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában