Rendőrség

2024.08.28. 10:00

Egy tucat ittas vezetőt szűrtek ki

Közlekedésrendészeti adatokat közölt a vármegyei rendőr-főkapitányság a közösségi oldalán az elmúlt hét tapasztalatairól.

Duol.hu

Forrás: A rendőrség Facebook oldala

A rendőrség munkatársai a 34. héten a 784 ittasság-ellenőrzés során 12 járművezetőt szűrtek ki, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak. Sebességtúllépés miatt 191 sofőr helyszíni, 47 vezető közigazgatási bírságot kapott, 1 esetben pedig közigazgatási feljelentést tettek a rendőrök. A traffipax 479 gyorshajtóról készített felvételt. 5 gyalogossal és 7 kerékpárossal szemben intézkedtek kollégáink szabálytalan közlekedés miatt, 159 személlyel szemben pedig a passzív biztonsági eszközök használatának elmulasztása miatt jártak el. Közülük 156-an nem használták a biztonsági övet, a gyermekbiztonsági rendszert 3 esetben nem találták megfelelőnek a rendőrök.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a biztonsági öv használata nem csak kötelező – a sofőr és utasai számára is –, de használata életeket menthet!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában