Közlekedik a család

2024.08.26. 19:00

Egy új autót nyert a Fejér vármegyei Kővári család a rendőrségi versenyen

A Fejér vármegyei Kővári család nyerte meg az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság, az Autós Nagykoalíció és a Porsche Hungaria támogatásával megvalósuló országos közlekedési vetélkedősorozatot- adta hírül a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Molnár Emese

Mint arról az Országos Rendőr-főkapitányság beszámolt, tizenhárom évvel ezelőtt a szabálykövető közlekedési kultúra elsajátítása hívta életre a „Közlekedik a család” elnevezésű vetélkedőt, amelynek hat állomásból álló idei döntője augusztus 24-25. között volt Pécsen és Orfűn.

A versenyre összesen 550 család jelentkezett idén. Fotó: ORFK.

A játékra (amelynek elsődleges és legfontosabb célja a körültekintő, megfontolt közlekedési magatartás kialakítása) bármely magyarországi lakóhellyel rendelkező család nevezhetett, ahol az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, illetve hat és tizenhét év közötti gyereket/gyerekeket nevelnek.

Az idén 550 család versengett a vármegyei elődöntőkön, kiemelkedően sokan, a Nyíregyházán megrendezett vetélkedőn 93, Debrecenben 51 még Békés vármegyében 40 család mérte össze tudását. 

Fejér vármegyében június elején szervezték meg az elődöntőt Székesfehérváron. Összesen 21 család versengett itt: forgószínpadszerűen haladtak a felállított állomások között; tesztlapok kitöltésével, autós és kerékpáros ügyességi pályán, elsősegélynyújtási gyakorlatokon keresztül, továbbá egyéb, a közlekedésbiztonsággal kapcsolatos feladatok elvégzésével mérték össze tudásukat.

Egy sofőrnek tudnia kell elsősegélyt is nyújtania szükség esetén, ilyen feladat is volt. Fotó: ORFK

A döntőbe országosan a legjobb húsz család jutott tovább. Mindegyikük egy-egy 50.000 forint értékű üzemanyag- és Europ Assistance utalvánnyal lettek gazdagabbak, valamint (a fődíj birtokosai kivételével) egy-egy hosszú hétvégére szóló belföldi üdülést is nyertek.

Az ORFK–Országos Balesetmegelőzési Bizottság, az Autós Nagykoalíció és a Porsche Hungaria támogatásával megvalósuló országos közlekedési vetélkedősorozatot a Fejér vármegyei Kővári család nyerte meg, s érdemelték ki ezzel a fődíjat, egy Skoda Scala gépkocsit. Második helyezést ért el az Erdődi család Hajdú vármegyéből, míg a harmadik helyen a Fritz család végzett Somogy vármegyéből.

Ügyességi akadálypálya a döntőn, ahol minden centi számított! Fotó: ORFK



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában