Rendőrség

3 órája

Az interneten leselkedő veszélyekről

Fontos, hogy rendszeres és naprakész tájékoztatással biztonságosabbá tegyük a világhálót a felhasználók számára, és hogy mind a gyerekek, mind a felnőttek megértsék a rájuk leselkedő fenyegetéseket és kockázatokat. A fiatalokat gyakran fenyegeti az online zaklatás (cyberbullying), a magánszféra megsértése és a sexting, vagyis az erotikus tartalmak küldése – írta közösségi oldalán a Fejér vármegyei rendőr-főkapitányság.

Duol.hu

A megelőzés ezen a területen is nagyon fontos

Forrás: A rendőrség Facebook oldala

A megelőzés jegyében Velencén a Dr. Entz Ferenc középiskolában, a dunaújvárosi Arany János Általános Iskolában, a Széchenyi István Gimnáziumban, valamint a kislángi általános iskolákban tartottak foglalkozásokat a diákok számára a rendőrség munkatársai. Az internetbiztonság mellett szó esett a szenvedélybetegségekről, valamint a kábítószer-használattal és terjesztéssel kapcsolatos ártalmakról és veszélyekről is.

A felnőttek számára Dunaújvárosban nyújtottak részletes tájékoztatást az internetes csalások megelőzéséről, a vagyonbiztonságról, valamint a felelős állattartás szabályairól.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában