Letartóztatás

2 órája

Több milliós kárt okoztak a tolvajok

A Sárbogárdi Járási Ügyészség nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki lopási cselekményeivel többmilliós kárt okozott a sértetteknek.

Duol.hu

A nyomozás adatai szerint a férfi 2024. szeptember 24-én társával egy majorság területére  a kerítés szétvágásával behatolt, majd onnan a lelakatolt vízházból egy 1.500.000 Ft értékű áramfejlesztőt tulajdonított el. A rongálási kár 50.000,- Ft volt. Az áramfejlesztőt a rendőrség lefoglalta és a sértett részére visszaszolgáltatta.

A gyanúsított társával 2024. augusztus 12. napját megelőzően egy zárt ingatlanról különböző használati fém tárgyakat és járműalkatrészt tulajdonított el 500.000 Ft lopási kárt okozva.

A gyanúsított ugyanezen ingatlanról egy másik sértettől különböző autóalkatrészeket, alufelni garnitúrákat gumikkal együtt lopott el mintegy 2.000.000 Ft értékben. Az utóbbi két sértettől eltulajdonított tárgyakat egy MÉH telepen adták le az elkövetők, amelyek nagy részét a rendőrség lefoglalta.

A gyanúsított többször volt büntetve, ellene több büntetőeljárás van folyamatban. Az elmúlt néhány hónapban több vagyon elleni bűncselekményt követett el dél Fejér vármegyei településeken a vele szemben folyamatban lévő más büntetőeljárások hatálya alatt, így vonatkozásában a bűnismétlés veszélye fennáll.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a gyanúsított letartóztatását, a döntés védelmi fellebbezés folytán nem végleges.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában