Ügyészség

12 órája

Drogkereskedelem miatt még két ember került őrizetbe

A Fejér Vármegyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt indítványozta annak a két férfinak a letartóztatását, akik kábítószert értékesítettek Móron - áll a vármegyei főügyészség szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Duol.hu

Kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indított büntetőeljárást a hatóság egy 53 éves nő, annak 25 éves fia és egy 38 éves férfi ellen. A nyomozás során két gyanúsítottat korábban már letartóztattak, azonban újabb személyek kerültek a nyomozóhatóság látókörébe. A gyanúsítás szerint a csoport egyik tagja 2023 februárjától, míg egy másik személy már 2022 májusa óta foglalkozott marihuána, MDMA és amfetamin értékesítésével.

A kábítószerek beszerzése ismeretlen forrásból történt, valamint egyikük révén jutottak hozzá a tiltott szerek alapanyagaihoz. A gyanúsítottak rendszeresen visszatérő vevőkörnek értékesítették a szereket, amelyeket otthonaikban, illetve egy korábban letartóztatott gyanúsított lakhelyén tároltak, állítottak elő és adtak tovább viszonteladóknak vagy fogyasztóknak.

A nyomozás során a hatóságok a gyanúsítottak elfogásakor kábítószer előállításához és értékesítéséhez használt eszközöket, valamint kábítószereket foglaltak le. Az eljárásban részt vevő személyek szabadlábra kerülése esetén fennállna a veszélye annak, hogy megnehezítenék a bizonyítást, vagy újabb bűncselekményeket követnének el.

A Székesfehérvári Járásbíróság helyt adott az ügyészi indítványnak, és elrendelte a gyanúsítottak egyikének letartóztatását, míg a másik vádlottat bűnügyi felügyelet alá helyezték. Az egyik döntést védelmi fellebbezés, a másikat ügyészi fellebbezés folytán nem nyilvánították véglegesnek.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában