Dunaújváros

1 órája

Gyásznap: Főhajtással emlékeztek a vértanúkra

Körmendi Erzsébet

A Fidesz helyi szervezete nevében Szepessy Gergő, Bükki Miklós, Magyar András és dr. Mészáros Lajos koszorúzott

Fotó: Laczkó Izabella

Gyásznap: Dunaújvárosban az 1848-as emlékműnél tisztelegtek az aradi vértanúk előtt október 6-án, 10 órától. A megemlékezés során koszorút helyezett el a Fidesz dunaújvárosi szervezete nevében dr. Mészáros Lajos, a körzet országgyűlési képviselje, Szepessy Gergő, valamint Bükki Miklós és Magyar András.  

gyásznap
Gyásznap: A Fidesz helyi szervezete nevében dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselő, Szepessy Gergő, Bükki Miklós, Magyar András  koszorúzott 
Fotó: Laczkó Izabella

Beszédet mondott Farkas Lajos, a dunaújvárosi Intercisa Múzeum igazgatója, valamint hallhatták a résztvevők Kiss Kálmán költő, tanárt.

Nemzeti gyásznap

Október 6. Nemzeti gyásznap. Tisztelet a hősöknek!

– írta Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke hivatalos közösségi oldalán. 

Az aradi vértanúk emléknapját az első Orbán-kormány 2001-ben nyilvánította nemzeti gyásznappá Magyarországon és a magyarok által lakott területeken.

Ezen a napon az állami lobogót félárbócra eresztik, a középületekre kitűzik a gyászlobogót.

Tisztelegtek a vértanúk emléke előtt
Fotó: Laczkó Izabella

Az 1848-49-es szabadságharc lezárását jelentő világosi fegyverletétel után a császári haditörvényszék ítéletére kivégezték a magyar honvédsereg 12 tábornokát és egy ezredesét Aradon,  valamint Pesten Batthyány Lajost, Magyarország első miniszterelnökét.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában