Főtáblán

1 órája

Bajnokok Ligája: továbbjutott a DFVE

Három győzelemmel és egy vereséggel zárta szereplését a női vízilabda BL hollandiai selejtezőcsoportjában a DFVE együttese. Ezzel továbbjutott a Bajnokok Ligája főtáblájára, ami a vasárnapi, Lille elleni sikerrel dőlt el.

Gallai Péter

Jonkl Csengéék csoportjuk második helyén jutottak tovább

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az Ede városában rendezett Bajnokok Ligája csoportkörben pénteken este mutatkozott be DFVE, amikor a házigazda Polar Bearssel találkoztak. Az új vezetőedző, Maxim Kordinskiy számára ez volt első tétmeccs, aki a tornán nem számíthatott sérülés miatt Szabó Nikolettre és Somogyvári Lilire, akikre hosszabb kihagyás vár. Ellenben egyből a kezdőbe került az új görög légiós, Effrosyni Katsimpri. A meccset úgy nyerték meg az újvárosiak, hogy négyen is piros lappal idő előtt kiszálltak a meccsből.

Bajnokok Ligája
Maczkó Lilla védései is kellettek a Bajnokok Ligája továbbjutáshoz
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő


Polar Bears – DFVE 10–14 (0–1, 3–5, 2–5, 5–3)
DFVE: Maczkó - Horváth, Mahieu, Garda 7, Sümegi 1, Katsimpri, Dobi 1. Csere: Kardos L. 3, Kardos D. 2, Jonkl, Pál, Karancsi.

A jó kezdés után második, szombat délelőtti mérkőzésén kiélezett rangadón szoros vereséget szenvedett a csapat, a magyar rivális BVSC egy góllal volt jobb.

BVSC-Zugló–DFVE 11–10 (3–4, 2–1, 2–2, 4–3)

DFVE: Maczkó - Horváth 2, Garda 3, Pál, Sümegi 1, Katsimpri 2, Dobi 1. Cs.: Jonkl, Kardos L., Kardos D. 1, Karancsi. 

Már eleve hátrányból kezdte a meccset a DFVE, ugyanis egy új szabály szerint az előző napon egyből pirosat kapott egyik kulcsember, Mahieu Geraldine egy meccses eltiltást kapott.

Szombaton este már a csoport utolsó helyén, eddig pont nélkül álló francia Nancy következett. Az erőviszonyok ismeretében a három vereséggel álló gallok legyőzése nem okozhatott gondot Gardáéknak. Ez így is történt, sima siker lett a vége, főleg, hogy az ellenfél mindössze két cserével állt ki.

Nancy – DFVE 6–18 (1–5, 1-3, 2-6, 2-4)

DFVE: Maczkó – Pál 1, Jonkl, Horváth 1, Sümegi 2, Dobi 3, Kardos D. 1. Csere: Eikel (kapus), Kardos L. 3, Mahieu 2, Garda 3, Karancsi 1, Katspimpri 1.
A kulcsemberek közül Garda és Mahieu csak a padon kezdett. Már az első negyedben nyomatékosította a DFVE, hogy miként is állnak az erőviszonyok, a félidőre már hattal vezetett a magyar csapat. A harmadik nyolc percben aztán beletaposott a gázba az együttes, 13–2 után tudott ismét gólt jegyezni a Nancy. Aztán a kérdés már csak annyi volt, mekkora különbséggel nyernek Sümegiék. A mérkőzésen mindenki játéklehetőséget kapott, a 2008-as születési Karancsi gólt is szerzett.

A mieink meccse után óriási meglepetésre a Polar 21-12-re kiütötte a BVSC-t. Ez pedig azt jelentette, hogy a házigazdák is bejelentkeztek a biztos továbbjutást érő első két helyre. Amihez a Dunaújvárosnak saját kezében volt a sorsa, ehhez vasárnap a záró meccsen le kellett győzni a Lille-t.

Lille UC – DFVE 10–16 (2–3, 1–5, 4–5, 3–3)

DFVE: Maczkó – Sümegi 4, Garda 2, Mahieu, Katsimpri 1, Horváth 1, Dobi 4. Csere: Eikel (kapus), Kardos L. 1, Jonkl 1, Kardos D. 2, Pál.
Az első negyedet hozta a DFVE, viszont elveszítetteKatsimprit, akit cserével végleg kiállítottak. A franciák 4–3-ig tudtak tapadni a magyarokra, utána bezárt a DFVE retesz, elől pedig Dobi kétszer, Kardos Dominika és Sümegi egyszer-egyszer volt eredményes, így 8-3-as, magabiztos előnnyel fordulhattak a csapatok.

A harmadik felvonás elején további két góllal nőtt a lányok előnye, a 10–3 után már eldőlt minden lényegi kérdés, s ugyan a hátralévő időben Garda, Horváth és Dobi is kipontozódott, de a magabiztos előnyt végig meg tudta tartani a csapat. A győzelemmel pedig eldőlt, hogy az utolsó meccstől függetlenül második helyen továbbjutott a DFVE a Bajnokok Ligája főtábájára. 

Zárásként a Polar megverte a Nancyt, ezzel hármas holtverseny alakult ki az élen a hollandok és a két magyar csapat között. A mini tabella alapján a házigazda végzett az élen, a DFVE a második, a BVSC pedig a harmadik lett, de még utóbbiak is örülhettek, mert ők lettek az összes csoport legjobb harmadikja, ami szintén BL-főtáblát ér. 

A Bajnokok Ligája főtábla szereplői. 

Automatikus résztvevők: 

  • UVSE, Mataró (spanyol)
  • Sabadell (spanyol)
  • Olympiakosz (görög)
  • Orizzonte Catania (olasz). 

A selejtezőből bejutók: 

  • FTC, Dunaújváros
  • BVSC
  •  Sant Andreu (spanyol)
  • Polar Bears (holland), Alimosz (görög)
  • Plebiscito Padova (olasz)
  • Terrassa (spanyol)
  • Roma (olasz)
  •  Vuliagmeni (görög)
  • Donk (holland).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában