gondoskodás a hátrányos helyzetűekről

2017.10.31. 11:00

Meleg ételről gondoskodnak az őszi szünet alatt is

Városunk önkormányzata gondoskodik arról, hogy a hátrányos helyzetű gyermekek meleg ételt kapjanak most, az őszi szünetben is.

Körmendi Erzsébet

Az elmúlt év januárjától az önkormányzatoknak nemcsak a nyári, hanem minden iskolai szünetben kötelező gondoskodniuk a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek étkeztetéséről. A szünidei gyermekétkeztetést a települési önkormányzat kötelező feladatként szervezi meg, és a jogosult gyermek törvényes képviselőjének kérelmére biztosítja azt. Dunaújváros Megyei Jogú Város önkormányzata 327 hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű, valamint rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermek törvényes képviselője részére küldött írásban tájékoztatást a szünidei gyermekétkeztetés igénybe vételének lehetőségéről.

A kérelmeket szeptember 29. napjáig lehetett benyújtani a polgármesteri hivatal szociális osztályán, tájékoztatta lapunkat Pálfi-Németh Tünde sajtószóvivő.A beérkezett igények alapján az önkormányzat 90 rászoruló gyermek őszi szünidei étkeztetését biztosítja helyben fogyasztással vagy éthordós elvitellel a Béke étteremben október 30-tól november 3-ig.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában