Ismét ételt osztott a gyülekezet

2018.01.18. 22:10

A görögkatolikusok havonta segítenek a rászorulóknak meleg ebéddel

Ezúttal babgulyás volt a menü sertéshússal és kenyérrel a görögkatolikusok havi ételosztásán.

Pekarek János

Pető János Attila (j) nem hajléktalan, munkája is van, de rászorul a segítségre Fotó: Zsedrovits Enikő

Mintha a megszokottnál kevesebben vettek volna részt a dunaújvárosi görögkatolikus egyházközség szokásos havi ételosztásán csütörtökön délután egy órakor, a Dózsa mozi előtti téren.

Kovács István görögkatolikus parókus, a segélyakció szervezője lapunknak elmondta: az ebéd ez alkalommal babgulyás volt sertéshússal és kenyérrel, mintegy háromszázötven adag.

Ezt egy kedves barátjuk, Dobrovics Ferenc adományából főzhették meg: ő az Újsolti Ferenc-tanya, egy lovas kirándulóközpont vezetője, és testvére annak a Dobrovics Jánosnak, a görögkatolikus gyülekezet egyik tagjának, aki rendszeresen főzi a segítségként felszolgált ételeket – remekül!

Pető János Attila (j) nem hajléktalan, munkája is van, de rászorul a segítségre
Fotó: Zsedrovits Enikő

Ilyen alkalmakkor padokat és asztalokat is felállítanak a mozi előtt, hogy ülve, kulturált körülmények között fogyaszthassák el a rászorulók ebédjüket. De nem csak az asztaloknál lehet enni, tányérból, hanem elvitelre is adnak, ételhordóban. Ha megmarad valamennyi az ebédből, akkor azt egyenlő arányban elosztva a Kandó téri, illetve a Papírgyári úti hajléktalanszálló lakóinak viszik el .

Az egyik vendég csütörtökön Pető János Attila volt, aki megengedte, hogy lefényképezzük, és még egy rövid interjút is adott nekünk. Az 54 éves úr albérletben él, utcaseprőként dolgozik, huszonhat éve élettársa is van – aki azonban most súlyos beteg, a gánti rehabilitációs intézetben ápolják. Pető úr most arra törekszik, hogy ő is odaköltözhessen, családegyesítésként, és ott mindenesként: karbantartóként, gondnokként dolgozna.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában