Tiszta és illatos négylábúak

2018.07.02. 14:00

Mit tud a dunaújvárosi önkiszolgáló kutyamosó? – Teszteltük

Egy kutya rengeteg örömöt tud adni a gazdájának. Boldogan fogadja, mikor hazaér, felvidítja a bohóckodásával, puszit-pacsit osztogat és hozza neki a kis játékait, más szóval odaadja mindenét annak a kétlábúnak, aki a világot jelenti számára. Aztán lehet vele közösen sportolni, labdázni, úszni, dagonyázni…

Tóth Alexandra

A valós probléma

… de azt nagyon. És mit tesz a gazdi, amikor szőrös gyermeke nyakig sárosan, esetleg valami igazán „illatosban” megfetrengve vagy bőrig ázva mosolyog rá lógó nyelvvel? Valószínűleg bedobja a kádba, és imádkozik, hogy legalább ezt az öt percet bírja ki a kutyus, és az sem lenne utolsó, ha a lefolyó is kibírná a procedúrát komolyabb dugulás nélkül, és a végén ne ázzon el teljesen az összes bútor, amibe dörgölőzve kedvencük igyekszik letörölni magáról azt az undorító kutyasampon-szagot. Ha pedig csak arról van szó, hogy alapvetően kanapétiszta ebzetünkre csak úgy ráférne egy alapos fürdés, akkor várhatunk akár heteket is, mire időpontot kapunk a kutyakozmetikustól.

Dunaújvárosban is van igény egy bármikor elérhető kutyamosóra

 

A megoldás

Ilyen és efféle bosszúságok elkerülése végett gondolta Tóth András és párja, Takács Kitti, hogy megnyitják városunkban is a Wash & Vau önkiszolgáló kutyamosót. András Budapesten futott bele az egyik ilyen üzletbe, és nagyon megtetszett neki a kutyamosó ötlete. Barátnője kutyakozmetikus, András is nagyon szereti a kutyusokat, valamint ismerik a város aktív kutyás életét is, és kiderítették, hogy bizony Dunaújvárosban is lenne igény egy professzionális kutyafürdetőre, ahol bármikor megtisztogathatjuk kedvencüket. A Wash & Vau április óta várja a legkülönbözőbb ebeket jól felszerelt, tiszta, minden igényt kielégítő szalonjába. És valóban túlzás nélkül állíthatjuk, hogy mindenre gondoltak.

Büszke Tuba emelt fővel tűri a szárítási folyamatokat is Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Szerkesztőségünk az ifjú Tubát (teljes nevén Viharban Született Tubarózsát) kérte fel, hogy tesztelje a mosót. Napközben folyamatosan nyitva van az ajtó, reggel 6 és este 10 között bárki bejut, a többi időpontban azonban egy egyszerű regisztrációhoz kötött beléptető rendszer működik. A helyiségben tiszta víz és jutalomfalat várja a hősiesen pancsoló ebeket, de van chipleolvasó is, biztos ami biztos. A kutya szőrtípusának megfelelő kefét választva a zuhanyzás előtt el kell távolítanunk az elhalt szőrszálakat, aztán irány a kád, amibe akár egy megtermett kaukázusi is kényelmesen elfér.

 

A fürdőgépbe érmét és bankjegyet is dobhatunk, de bankkártyával is fizethetünk, ami elég gazdibarát megoldás. Mielőtt beindul a pancsi, a fertőtlenítés funkcióval csapassuk át a kádat, eztán foglalhatja el a kutyus a helyét zuhany alatt. Samponos, majd bolha- és kullancsirtós keveréket választhatunk, de még kondicionáló is kerülhet a kutyára, végül az öblítés, majd a szárítás következik. A procedúra végén tiszta, illatos és nagyon selymes kutyust kapunk.

Tóth András, a helyi Wash & Vau üzemeltetője Fotó: amatőr

A fürdővíz pont kellemes, a samponos elegy megfelelő töménységű, a szárító pedig nem forró, de ha mégis zavarja a gép hangja kis barátunkat, ráadhatjuk a direkt erre a célra bekészített fülvédőt is. Statisztánk jól tűrte a megpróbáltatásokat, de nem ő az egyetlen elégedett felhasználó. Józsa Rita a kemény és nagyon sok sárral járó Hard dog race után fürdette meg Indigó nevű kutyusát. Ő azt mondta, hogy egy tízperces Wash & Vau látogatás is elég volt, hogy a nagy testű és nyakig sáros beauceronja is patyolattisztán jöjjön ki a zuhany alól. Kell ennél meggyőzőbb?

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában