Angol nyelvű vetélkedő

2023.11.11. 18:00

Királyok és királynék bőrébe bújtak a diákok

Szente Patrícia Andrea

Fotó: Petőfi iskola

Angol nyelvű vetélkedőt rendezett a DSZC Dunaferr Technikum és Szakképző Iskola, amelyen a versenybe szálló csapatoknak izgalmas, játékos feladatokat kellett megoldaniuk.

A Kings and Queens elnevezésű versenyen 8. osztályos diákokból álló, háromfős csapatok mérhették össze tudásukat. A versenyzők csaknem ezer év történelmével kapcsolatos feladatokat oldottak meg, nagy megpróbáltatás volt helytállni a szórakoztató, ugyanakkor kihívást jelentő párbajon. A vetélkedőn résztvevők egyebek mellett elkészíthették saját címerüket, majd a Queen együttes slágereinek szövegét kellett megfelelő sorrendbe tenniük. Emellett a királyi család gyermekkori képeit is azonosították, történelmi eseményeket játszottak újra, és megnézték, hogyan avatja fel a királynő a róla elnevezett metróállomást.

A megmérettetést a dunaújvárosi Petőfi Sándor Általános Iskola 8.a osztályának tanulói, Németh Kira, Becs Maja és Erdélyi Bulcsú Levente nyerték. A tanulókat felkészítette: Imre Györgyi és Pillár Balázs.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában