Végre komoly siker

2024.01.17. 21:25

Magyar Kupa-döntős a DAB!

Törjünk a lényegre! Több éves kihagyás után ismét a Magyar Kupa négyes döntőjébe jutott a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata.

Agárdy Csaba

Fotó: Várhegyi Erna / BJA

A kupa negyedik fordulójában a Budapesti Jégkorong Akadémia (BJA) volt a DAB ellenfele, és a keddi dunaújvárosi meccs után, amikor is az Acélbikák 9-2-re nyertek, várható volt, hogy továbbjut Niko Eronen együttese. De ahogy mondani szokás, az ördög sohasem alszik.

Fotó: Várhegyi Erna / BJA

Az 6. percben ugyan a BJA szerzett vezetést, sőt, az első harmadban tartotta is a lépést a vendégekkel, de azt látni lehetett, a DAB továbbjutása nem forog veszélyben. A hátralévő két harmadban erre a Bikák csak ráerősítettek, és végül 8-3-ra nyertek.

Fotó: Várhegyi Erna / BJA

Ezúttal nem játszott a DAB-nál az ifjúsági és juniorkorú játékosokból álló legutóbbi negyedik sor (Léhi, Bánki, Zakharevics, Károly, Nagy B.) ők a kupameccsel egyidőben Jászberényben az U20-as bajnokság rangadóján korcsolyáztak jégre a Dunaújvárosi Acélbikák színeiben.

BJA – DAB 3-8 (2-3, 1-2, 0-3)

BJA: Daradics – Abonyi, Kárpáti, Ravasz 1, Weidemann (1), Lobenwien – Jilly, Rácz, Kiss P (1)., Miskevics, Tihanyi 1 – Boros, Jurkovics, Koncz (1), Molnár Z. 1, Erdélyi – Kónya, Zámbor, Sári, Vadócz, Zsitva. Vezetőedző: Szaller Márk.

Dunaújvárosi Acélbikák: Tóth K. – Blomberg, Maarlena 2, Szabó Cs., Lorraine 1 (2), Dostalek 2 (2) – Svars (1), Sysak, Ödman Hadzinikolic (3), Koskinen 2 (1), Marosi – Léránt (2), Ahonen, Savolainen 1 (1), Nemes (1), Strenk. Vezetőedző: Niko Eronen.

Fotó: Várhegyi Erna / BJA

A másik ágon az FTC és az UTE mérte össze az erejét a döntőbe jutásért. Az első találkozón a Fradi 5-­4-re nyert hazai pályán, a visszavágón Újpesten pedig 7-3-ra. Így kettős győzelemmel – akárcsak a DAB – jutott döntőbe a Fradi.

A Final Fourt, vagyis a négyes döntőt január 27-én és 28-án a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban rendezik meg. A Bauer Magyar Kupa fináléjának mezőnyét a címvédő BJAHC, továbbá az ICEHL-es (osztrák bázisú nemzetközi liga) Hydro Fehérvár AV19, a DAB és az FTC alkotja.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában