Közel egymilliárd forint támogatás

2024.04.03. 15:00

Teljesen felújíthatják a 300 esztendős Sarlós Boldogasszony templomot Adonyban

Még a húsvéti ünnepeket megelőzően rendkívüli ülést tartott a Fejér Vármegyei Közgyűlés, amelyen többek közt a költségvetési rendelet módosításáról és települési támogatásokról is döntöttek.

Molnár Emese

Forrás: fejer.hu

A vármegyei önkormányzat beszámolója alapján, a különleges gazdasági övezet vonatkozásában döntött a testület a települési támogatásokról. Eszerint Rácalmás összesen 920 millió forintot kap, amelyet belterületi közvilágítás kiépítésére, a Dúzlok dűlőben ivóvízvezeték kiépítésére, a Millenniumi Parkban játszószer-fejlesztésre, az Ady Endre utcában útépítésre fordítanak, továbbá a támogatás egy része pályázati önrészt fedezetéül is szolgál.

Forrás: fejer.hu

Iváncsa 250 millió forint támogatást kap, amelyből többek közt a katolikus és a református egyházi intézmények fejlesztését, több utcában csapadékelvezetést és járdafelújítást, az Arany János utcai óvodánál térkövezést, dolgozói helyiségek felújítását, illetve bútorzatcserét valósíthatnak meg.

Kulcsnak 100 millió forintot ítéltek meg, a támogatásból pedig a település jubileumi rendezvényeit valósíthatják meg, a faluházban irattárt alakíthatnak ki, fejleszthetik a sportpályát, ezen kívül a Kotlán János utcában ivóvíz rendszert építhetnek ki.

Fotó: fejer.hu

Adony 200 millió forint támogatásban részesül, ennek jóvoltából felújítanak két szolgálati lakás és bővítik a Kossuth Lajos utcai Szociális Központot. Az adonyi támogatással kapcsolatban dr. Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke elmondta, a támogatásnak köszönhetően Adony költségvetését olyan szinten erősíthetik meg, hogy a település a mintegy 200 millió forint előzetesen tervezett költségigénnyel, a helyi katolikus közösséggel, a Székesfehérvári Egyházmegyével és a Fejér Vármegyei Önkormányzattal összefogva a 300 esztendős Sarlós Boldogasszony templomot teljes körűen felújíthatják (hiszen mára sajnos életveszélyes állapotba került).

Alapítványi támogatásról is döntöttek a képviselők a rendkívüli közgyűlésen, mégpedig a harctereken maradt honvédjeink nyughelyeit ápoló Krajczáros Alapítvány részére 200 ezer forint támogatást biztosítottak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában