Rendhagyó: ballagás és évzáró Kulcson

2024.06.25. 07:00

„Érdemes nagy célokat kitűzni, erre itt van a szó szerinti iskolapélda, az itt felépült új iskola”

Június 21-én különleges nap virradt a kulcsi Fekete István Általános Iskola közössége számára. Az idei tanévzáró ünnepség egybeesett a végzős diákok búcsújával, így közösen egy igazán meghitt és emlékezetes ballagást tartottak az intézményben.

Török Tímea

Az eseményen a családtagok, barátok, érdeklődők és az iskola teljes közössége egyaránt részt vettek. Az ünnepség főszereplői, a ballagó diákok személyes élményeik felidézésével tették hitelessé és meghatóvá a hagyományokkal átszőtt eseményt. 

 

A diákok szószolója így fogalmazott:

Szokatlan volt a ballagás napján próba után hazamenni, és csak az ünnepségre érkezni. Nem nekünk kellett borostyánt hozni, papírvirágot készíteni, drótozni, kötözni, celluxozni. Ma nekünk borult virágba az iskola, minket ünnepel mindenki.

A diákok hálájukat is kifejeztek:

Ma búcsúznunk kell, kilépünk a nagybetűs életbe, és szétszóródunk a szélrózsa minden irányába. Utoljára állunk itt, már nem megszeppent hétévesek, hanem büszke végzősök vagyunk. Köszönjük mindenkinek, a tanároknak, barátoknak, és a szülőknek, hogy azzá lehettünk. Legyetek önmagatok, merjetek, cselekedjetek, legyetek őszinték, mert csak így tudtok igazán azok lenni, akiknek megálmodtátok magatokat.

Az iskolaigazgató, Schinogl Ferenc, ünnepi beszédében visszatekintett az elmúlt tanévekre, különös tekintettel az iskola építésével járó nehézségekre, de sikerekre is:

A mai napon lezárult a szorgalmi időszak. Ismét elérkeztünk egy rendkívül nehéz tanév végéhez. Ízlelgettük ezeket a szavakat: szükségtanterem a faházban, konténer iskola, COVID, járványhelyzet, online oktatás. Most pedig itt vagyunk, és együtt ünnepeljük ballagó nyolcadikosainkat. Köszönöm mindenkinek, aki támogatólag közreműködött abban, hogy létrejöhetett ez a szép új iskola. Kedves szülők! Köszönöm, hogy bizalommal voltak az iskolánk iránt mindvégig. Segítették az iskola működését, támogatták céljainkat, rendezvényeinket. Valamennyi végzős diákunkat felvették a választott középiskolába. Kedves diákok, érdemes nagy célokat kitűzni magatok elé, ha kitartóak, eléggé elszántak és következetesek vagytok abban, amit elhatároztatok, akkor azokat meg tudjátok valósítani. Erre itt van a szó szerinti iskolapélda, az itt felépült új iskola. Nem volt könnyű, sok áldozattal, lemondással járt. De megvalósult. És nagy öröm ez mindannyiunknak.

A ballagó osztály diákjai egy-egy útravaló gondolattal búcsúztak, amelyeket idén a Duna habjain bocsátottak útjára, tisztelegve az élet körforgása előtt. Majd a diákok és a segítő szülők nevei felkerültek az iskola életfájára, amely évről évre bővül, és megmutatja, hogy ide bármikor visszatérhetnek.

 

Ezt követően a kiemelkedően teljesítő diákok elismerésit adták át. Az eseményt a KUBAK elnevezésű civil szervezet képviseletében Deák Ibolya és Oberrecht Tamás tette még emlékezetesebbé, amikor könyvjutalmakat adtak át azoknak a diákoknak, akik a legtöbbet tettek a közösségért.

 

A hagyományos tanári csasztuska, valamint a közös éneklés tette teljessé az ünnepet, amely minden résztvevő számára maradandó élményt nyújtott.
A nap zárásaként a diákok a tanárokkal énekelték a „Legyetek jók” című dalt, majd az igazgató hivatalosan is lezárta a 2023-24-es tanévet. A gyerekek az osztályfőnökök vezetésével vonultak a tantermeikbe, hogy átvegyék a jól megérdemelt bizonyítványaikat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában