Vidámak az idősödő egykori forgácsolók

2024.07.02. 11:27

Megfogyva bár, de törve nem

A múló idő „varázsa”, ezzel a kifejezéssel illette Csík János a 80 éves forgácsolók immár 63. találkozóját. Az elmúlt 13 esztendőben, így nyár elején találkoznak az egykori MÜM 316 sz. ipartanuló intézet 1961-ben végzett III/2-es esztergályos osztály tanulói.

Duol.hu

Első sor: Kirinovics László, Csík János, Varga István, Szabó János, Sirmer György Hátsó sor: Gurisatti Gyula, Kovács Sándor, Pulay György… Bokor Árpád távol maradt betegség miatt a rendezvénytől

A múlt század ʼ60-as évének elején húszan tettek vizsgát divatosnak nevezett szakmából, a forgácsolóból. Az eltelt 63 év alatt sajnos alaposan lecsökkent a létszám, sokan elhunytak közülük. Az idén június első napján Rácalmáson csupán nyolcan jöttek össze a hajdani szakik, mert röviddel a jelzett dátum előtt az egykori osztálytitkáruk elhunyt, egy társuk pedig elfoglaltsága miatt maradt távol. A helyszín különös érzéseket generált az immár idősödő résztvevőkben. Eddig soha nem hallott érdekes sztorik is elhangzottak a terített asztal körül, gyakran mosolyra fakasztva a megjelenteket. Az idősödő szakik hangulatát emelte a finom előétel, valamint a főétel különösen jól sikeredett ízvilága…, köszönhetően Pulay Gyuri osztálytársuk és barátjuk munkájának, amely kiérdemelte a Mesterszakács címet!

Késő délután a nyolc szaktárs jóbarát érzékeny búcsúval és a jövő évi viszontlátás reményével köszönt el egymástól, a szemet gyönyörködtető környezettől, Pulay Gyuriék takaros rezidenciájától…

A hazafelé vezető úton talán Ady Endre szavait mormolva vált teljessé a szép nap, mert 

Bár zord a harc, megéri a világ, ha az ember az marad , aki volt. Nemes, küzdő, szabadlelkű diák.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában