Birkózás

2024.07.05. 12:19

Nyikos Veronika Európa-bajnoki bronzérmes

A két korosztályos Európa-bajnoki cím után csütörtökön este harmadik helyen végzett az Újvidéken zajló U20-as birkózó Európa-bajnokságon Nyikos Veronika.

Gallai Péter

Kiss Károly edző és Nyikos Veronika

Forrás: Nyikos Veronika facebook oldala

A Dunaújvárosi Központi Sportegyesület-KIMBA birkózója a 76 kilogrammos súlycsoportban állt rajthoz a szerbiai kontinensbajnokságon, méghozzá címvédőként, ugyanis az előző két évben ő diadalmaskodott A szerdai első mérkőzésén az idei U23-as Európa-bajnok ukrán Marija Orlevicset győzte le 6-3-as pontozással, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé. 

A negyeddöntőben sajnos a független egyéniként induló orosz Djana Titovával szemben egy hibát elkövetett, lenti helyzetben beszorult a karja, melyet nem tudott kiszabadítani. Az ellenfél ezt a helyzetet kihasználva gyors győzelmet szerzett. Mivel Titova bejutott a döntőbe, ennek köszönhetően Veronika csütörtökön a harmadik helyért birkózhatott. 

Az éremcsatában végül magabiztos győzelmet aratott a lengyel Patrycja Cuber ellen, ahol remekül teljesítve használta ki riválisának támadásait, és több kiváló mögé kerüléssel 10-0-ás állásnál két vállra is fektette.  

Fotó: United World Wrestling

Most rövid pihenő következik Veronika számára, majd megkezdődik a korosztályos világbajnokságra való felkészülése.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában