Dunaföldvár

2024.08.23. 12:00

250 milliós önkormányzati beruházás

Esztétikusabb külsőt kap a rövid, de jelentős forgalmú a Duna-partra vezető, hídláb melletti útszakasz -írta a part-oldalak.hu

Duol.hu

Forrás: part-oldalak.hu

Dunaföldvár büszkesége az országosan ismert Duna-part. Éttermek, strandfürdő, állóhajó, szobrokkal, emlékművekkel ékesített park, sétány várja az ide látogatókat. Kijelenthetjük, hogy talán az egyik legfontosabb idegenforgalmi látványosságunk. A Duna utcától a partig vezető szakaszon lehet csak eljutni ide személyautóval. Lajkó Andor, a műszaki iroda vezetője számolt be arról, hogy önkormányzati pénzen újítják fel a már kissé elhanyagolt területet. Fontos szempontnak tartották, hogy esztétikailag is látványosabb külsőt kapjon városunk ezen része. Nem csak útfelújításról van szó.

A 166 méteréter hosszú út szélesebb lesz, aszfalt burkolatot kap. 277 méter járdaszakasz épül ki térkő burkolattal. Tíz autó befogadására alkalmas parkolót alakítanak ki, de a mögötte levő füves területen is lehet autóval parkolni. Hat darab napelemes kanderláber fogja megvilágítani az utat és a parkolót hat méter magasságból. Több járdaszakasz megújul, például a híd alatt a strandig vezető rész is. A gyalogos forgalom teljes mértékben akadálymentesítve lesz. 

A kivitelező egy budapesti székhelyű cég, korábban már dolgoztak városunkban. A teljes átadást szeptember első felére ígérték, de augusztus 20-án a Duna-partot gyalog és autóval is el lehet érni. Lajkó Andor elmondta, hogy készülnek tervek a jövőben is a környékre vonatkozóan. A hídlábtól délre fekvő, jelentős kiterjedésű füves területen alakítanának ki szabadidő parkot sportolási lehetőségekkel. Tehát tovább épül, szépül városunk büszkesége, a Duna-part.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában