Gólyatábor

2024.08.28. 17:30

A svájci Alpokban barangoltak a Pannon kisgimisei (képgalériával)

Nagy izgalommal gyülekeztek a fiatalok kedden reggel a Pannon Oktatási Központban, ekkor vette kezdetét náluk a gólyatábor.

Molnár Emese

Fotó: Laczkó Izabella

A magángimnázium háromnapos kavalkádra hívta az új tanulóit. Külön programmal készültek a kilencedikeseknek, s külön a kisgimiseiknek.

Fotó: Laczkó Izabella

Az „idősebb” gólyák augusztus 27-én reggel buszra szálltak, és Balatonfenyves felé vették az irányt. Közvetlenül a vízpart mellett, egy ifjúsági szállón van a bázisuk, ahol megannyi játékos feladattal szolgálnak nekik a felsőbb éves animátorok. A vetélkedők, az ügyességi és sportos versenyek, a közös kirándulások, a strandolás mind-mind garantálja a vidám hangulatot, és persze azt, hogy közelebb hozza egymáshoz az osztálytársakat, megismerhessék évfolyamtársaikat, pedagógusaikat.

Mint azt Baráth Gyula, a Pannon nevelési igazgatóhelyettese lapunk érdeklődésére elmondta, a két új kilencedikes osztályukban mintegy hatvan fiatal kezdi meg a középiskolai tanulmányait intézményükben szeptemberben. Indul egy új kisgimis osztályuk is, erre a hat évfolyamos képzésükre harminchat diák nyert felvételt. Mivel ők még nagyon fiatalok (hetedikesek), számukra az iskola épületében bonyolítják le a gólyatábort. 

Fotó: Laczkó Izabella

Ez egy angol nyelvi tagozatos osztály, a tanulókat pedig Mihók Marianna fogja segíteni és támogatni a pannonos diákéveik során. Az osztályfőnök elmondta, a tábori napokat ismerkedős feladatokkal kezdik és zárják. Ezeket ő állította össze olyan szempontok alapján, hogy a játékos élmények közelebb hozzák egymáshoz az osztálytársakat, és hogy közben feltérképezhessék az iskola minden zegét-zugát. Ezután szaktantárgyi foglalkozásokon vesznek részt a diákok, amelyeket az őket tanító pedagógusok tartanak. A matematikai óra során például logikai feladatokat oldottak meg. Szerdán délelőtt Jakab Beáta Tünde természettudományi kalandozással készült a fiataloknak: VR-szemüvegeken keresztül a svájci Alpokban barangoltak, a vetített film alatt pedig angol nyelvű tájékoztatót is meghallgattak róla. Ezután az informatika teremben folytatták a feladatot, ahol az újonnan hallott ismeretekről egy prezentációt kellett készíteniük.

A kisgimis gólyatábor lebonyolításában felsőbb éves diákok is segédkeznek, sőt, egy volt tanítványuk, Rabi Vivien is. Ő már sikeresen leérettségizett a Pannonban, jelenleg Szegeden tanul spanyol-angol szakon, de szívesen visszajött erre a közösségépítő programra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában