Kulcsi programkavalkád

2024.08.16. 20:00

Kettős születésnapot, két napon keresztül ünnepelnek

2024. augusztus 19-én és 20-án Kulcson felejthetetlen élményekkel vár mindenkit a Halas Vigadalom és az Államalapítás Ünnepe. A rendezvényekkel az augusztus 20-i nemzeti ünnepet és a település önállóvá válásának 30. évfordulóját ünnepli a közösség.

Török Tímea

Fotó: Majzik Attila

A két napos rendezvény során a kulcsi hajóállomás környéke megtelik élettel, finom ételekkel és izgalmas programokkal, ahol kicsik és nagyok egyaránt találnak kedvükre valót.

Augusztus 19., hétfő:

09:00-12:00 Gyermek horgászverseny a helyi horgászegyesület szervezésében, amelyre a strandon kerül sor. A legügyesebb kis horgászok díjait délután 15:00 órakor adják át a nagyszínpadon.

10:00 Büszkeségpont Kulcs – 30 éves évforduló alkalmából átadják a Kulcs Büszkeségei Emlékparkot, valamint dr. Oberrecht Kornél emlékoszlopát is felavatják. A megemlékező beszédeket Jobb Gyula polgármester és Oberrecht Tamás mondja el.

14:00 Halas ételek viadala kezdődik a hajóállomáson Grenyovszky séf vezetésével. Hívunk minden csapatot és baráti társaságot, hogy nevezzenek, és mutassák meg, ki készíti Kulcs legfinomabb halételét! A versenyt követően, 16:30-kor kerül sor a díjak átadására.

18:00 Az est csúcspontja az AB/CD élő koncertje lesz, ahol garantáltan felpörög a hangulat! Ha ez nem lenne elég, 20:00-tól egészen hajnalig Neon Disco várja a táncolni vágyókat Dj Papos és Dj Field közreműködésével.

Egész nap folyamatos programok: Black Hole szimulátor, arcfestés, csillámtetoválás, hajfonás, kézműves sarok, és finom falatok várják az érdeklődőket.

Augusztus 20., kedd:

Az Államalapítás Ünnepe és I. Szent István király emlékének napja szintén tartalmas programokkal kecsegtet. Kezdje a napot a KUPAC túrával, majd térjen vissza a hajóállomásra a délutáni ünnepségre!

14:30 Ünnepélyes kenyérszentelés és díjátadó, ahol díszpolgári cím, más önkormányzati kitüntetések és a  fotópályázat díjait is átadják.

15:30 Oszvald Marika koncertje garantáltan mosolyt csal mindenki arcára, míg a napot Mészáros Gábor Retro slágerek előadása zárja, amely visszarepít a táncdalfesztiválok világába.

Ne hagyja ki ezt a felejthetetlen hétvégét Kulcson! A hagyományok, a finom ételek és a színes programok minden látogatót magával ragadnak!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában