Duol.hu videó

2024.08.21. 11:00

Kiss Péter csodás harmonika játéka emelte az ünnep fényét

Kisapostagon is megünnepelték augusztus 20-át. A hagyományoknak megfelelően idén is az evangélikus templom adott helyet a rendezvénynek.

Duol.hu

Márkli János, Kisapostag alpolgármestere ünnepi beszéden méltatta az ünnep nagyságát, kitérve arra, hogy nem csak a múltban, a jelenben és a jövőben is tenni kell azért, hogy Magyarország erős és virágzó nemzetté váljon.

Az alpolgármester beszédét követte a Naplemente Alkalmi Kórus előadása, majd Barkóczi Veronika saját versét adta elő. A rendezvény fényét emelte Kiss Péter harmonika játéka. A művésszel korábban már készítettünk interjút.

A lelkészi áldást Stermeczki András, evangélikus lelkész mondta és az új kenyeret is ő szegte meg. Beszédében elmondta, hogy lelki táplálékra is szükségünk van a testi mellett, mert így teljes az élet. 

Miután az ünneplők elfogyasztották a megszegett kenyeret, megnyitották a „Kiránduoló szemmel Magyarország keresztény szemmel” című fotókiállítást, amely még hónapokig látható lesz a templom falán. 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában